View Single Post
Eski 10-07-2014, 16:13   #301
asmalıtepe
Ağaç Dostu
 
asmalıtepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 29-04-2014
Şehir: Kahramanmaraş
Mesajlar: 773
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi münevver48 Mesajı Göster
sevgili asmalıtepe,evet çözüm üretme fikrine katılıyorum.öncelikle seçtiğimiz bitkinin isteklerini çok iyi bilmemiz gerekiyor.iyice araştırıpdan sonra edinmeliyiz.begonvil denilince akla ilk önce bodrum gelir. benim bahçemde binbir nazla oluyor.gözünün içine bakıyorum.mesele kışın bir iki gün eksileri görüyoruz.denize 35, 40km içeride oturuşumuz.öldürmemek için ne cefalar çekiyorum bilemessiniz.bunun gibi bir kaç örnek yaşadığım oldu.yolun altındaki bahçe ile üstündeki bahçede bile çok büyük farklar oluyor.işte bunları zamanla kendiniz tecrübelerinizle keşvk etmiş oluyorsunuz.şimdi sizin sorularınızı gelince ben hiç torf kullanmadım.ama dediğiniz gibi organizma olabilir.belki bu organizmaya alarjiniz vardır.eldiven kullanmıyormusunuz.benim alerjik astımım var.ben eldiven ve bazen duruma göre maske kullanıyorum.bahçemdeki her tür bitki çiçek ne varsa saksı çiçeklerimde yanmış çiftlik gübresi kullamaktayım.bir miktarda orman gübresi karıştırıyorum.öyle suni gübre falan hiç kullanmadım. sadece bu yıl gardenyama demir sülfat kullandım.çok az henüz bir iyileşme görmedim.sevgiler...
Teşekkür ederim Sevgili Münevver cevaplarınız için.

Evet asıl mesele o galiba bitkileri iklime göre seçmek, Şartlara göre seçmek. Ama işte bilirsiniz çiçek sevgisi hepsinden olsun doyumsuzluğu.


Ben de suni gübre falan kullanmadım ama sadece torf ta yetmiyormuş hem okudum hem çiçeklerin durağanlığından anladım. Ve bu gün gene onlara müthiş bir kırılma noktası yaşatarak hepsini evin doğusundaki sofada duvar dibine yerleştirdim.

Amaç rüzgardan korunaklı açık hava yarım gün güneş. Alışırlar umudundayım hem de yanmış keçi gübresi şerbeti yaparak üç saat bekletip çiçeklere verdim. Dur bakalım ya çok iyileşecekler ya da..Düşünmek bile istemiyorum.

Bir sayfadan okumuştum demirtozu, yanmış gübre şerbetlenip çiçeklere verilebilirmiş.


Ben sade torfa güvenmekle hata yapmışım. Kesinlikle yanmış gübre de normal toprak ta eklemek lazımmış. Neyse düşe kalka öğreniyoruz.

Dediğiniz gibi benim de astımım, alerjim var. Bu yaşadıklarımdan sonra ömrüm olursa torfu ekarte ederim. Gelecek bahara inşallah.

Sevgiyle kalın.

asmalıtepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön