View Single Post
Eski 07-07-2014, 22:16   #14
ozcanimu
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 07-07-2014
Şehir: izmir
Mesajlar: 5
aşırı abartılarla dolu şeyler yazılıyor, kansere çözüm falan filan ama bunlar bu bitki için çok abartı şeyler, tüketilmesi durumunda bir takım faydaları olabilir her bitki gibi ama modern tıbbın önne geçirmeye çalışanlara, sanki içince hastalık düzelteceğini iddia edenlere itibar etmeyin. hakkında şöyle şeyler yazılmış


"Çörek otu tansiyonu dengeleyen bir bitkidir, düzenli çörek otu tüketimi sonucu tansiyon dengelenmektedir. Özellikle sabah peynirin üzerine serptiğiniz bir çay kaşığı çörek otu bu noktada oldukça faydalı olacaktır.

Grip, nezle gibi durumlarda sabah ve akşam kullanılacak çörek otu oldukça faydalıdır. sabah kahvaltıdan sonra çiğneyeceğiniz bir çay kaşığı çörek otu size zindelik verir. Akşam yatmadan önce bir çay kaşığı çörek otunu havanda dövdükten sonra bir limonun suyunu sıkın ve karıştırın, içerisine bir tatlı kaşığı bal ilave ederek tüketin.

Miğde rahatsızlıklarına iyi gelen çörek otunu meyan kökü ve elma sirkesi ile karıştırarak yemeklerden sonra bir tatlı kaşığı için.

Akşam yatmadan önce havanda dövdüğünüz bir çay kaşığı çörek otunu bir tatlı kaşığı çarkıfelek (pasiflora) otunu ve bir çay kaşığı şerbetçi otunu bir fincan sıcak suya atın ve için, sizi rahat bir uyku bekliyor. Ayrıca yatak odanıza bir kaç damla lavanta yağı ilave etmeyi unutmayın.

Şeker hastalığı yani diyabet gibi durumlarda çörek otu oldukça yararlı bir bitkidir. Bir çay kaşığı çörek otu ve çay kaşığı çubuk tarçını havanda dövüp sabah ve akşam yemekleriyle birlikte tüketmeniz faydalıdır.

Böbrek rahatsızlıkları için çörek otu kullanımı oldukça önemlidir. Çörek otunu sabah öğle ve akşam yemeklerinden sonra yarım çay kaşığı olarak çiğnenmesi böbrek rahatsızlıklarına iyi gelmektedir.

Ayrıca şu durumlarda çörek otundan faydalanılmaktadır;
Kanserlerde ilerlemeyi durdurucu ve oluşumu engelleyici olarak çörek otundan yararlanılmaktadır
Bağışıklık sistemini düzenlemede çörek otu yağından yararlanılmaktadır.
Yoğun alerjili bünyeler için günlük tüketilecek çörek otu faydalıdır.
Kolesterol üzerinde düşürücü bir etkisi olan çörek otu sabah ve akşam tüketilmelidir."

kaynak: Çörek Otu Yağı: Çörek Otunun Faydaları

ozcanimu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön