View Single Post
Eski 07-07-2014, 13:13   #126
formullaone
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 07-12-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 566
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi jinekolog1959 Mesajı Göster
Sn. gençgirişimci87

Makine edinmeyi tabii ki düşünüyorum, bu kiralama mı, satın alma şeklinde mi olur, bunu o zamanın şartları belirleyecek. Aradan ağaç çıkarıp çıkarmamayı da belirleyecek olan ağaçlarımın iriliği, gelişim düzeyi olacak. Benim şimdiki amacım seyreltme yapmadan işletme müddeti boyunca devam edebilmek.

Bunlar oldukça uzun vadeli konular. Şu an gündemimde fidanlarımın sağlıklı bir şekilde büyütülmesi var.

Özelden yazacağınız maliyet hesabınız hakkında tabii ki değerlendirmede bulunurum.

Saygılar
Sayın jinekolog1959, 8*4 dikim mesafesinde, aradaki ağaçların tam olarak kaçıncı yıl çıkarılacağını net olarak söyleyemesem de, Fernor çeşidinde, 3. yaz itibariyle 4 metrelik kısımların hızlı bir şekilde birbirine yaklaştığını ve çok büyük ihtimalle 6. yazlarında dalların birbirine girmeye başlayacağını söyleyebilirim. Bildiğiniz gibi 6. yıl ağaçların tam olarak meyve vermeye başlayacağı bir dönem olacak. Bu dönemde aradakileri sökersem,benim sık dikim yapmış olmaktaki kazancım ne olacak ? İşte bu soruya henüz ben de cevap veremiyorum. Bunu zaman gösterecek.

Yukarıda bahsettiğim gelişim durumu, toprak yapısı oldukça kaliteli ve derin olan,budaması en iyi şekilde yapılan bir bahçe için geçerli. Tabi ki, daha zayıf toprak yapısına sahip ve yetersiz bakım yapılan bahçelerde dalların birbirine girme süresi uzayabilir.

Bu yaz sonunda ve bundan sonra ki yazlarda 4 metrelik kısımların gelişimlerini fotoğraflandırmaya çalışacağım.

formullaone Çevrimdışı   Başa Dön