View Single Post
Eski 07-07-2014, 00:38   #26
birnefestoprak
Ağaç Dostu
 
birnefestoprak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-07-2012
Şehir: Ankara/Morgantown
Mesajlar: 2,797
Gaziantep Mutfagi'nin onemli bir bileseni: Haylan. Itiraf etmek gerekirse, ben Haylan'in yaz kabagi (Cucurbita pepo) oldugunu dusunuyordum fakat meger su kabagigillerdenmis. Bildigim kadariyla Antepliler bunun kurusunu cok miktarda kullaniyorlar. Bir de tohumlari cok cabuk gelisip buyudugu icin, tazesinden yemek yapacaklari zaman cekirdeklerini ve icini iyice oyup geri kalanini kullaniyorlar diye biliyorum (bendeki Antep mutfagiyla ilgili bir kitapta boyle belirtilmis).

Eklenen Resimler
 
birnefestoprak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön