View Single Post
Eski 06-07-2014, 09:48   #93
limon_sever
Ağaç Dostu
 
limon_sever's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-12-2009
Şehir: Konya
Mesajlar: 2,184
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sakagun Mesajı Göster
1/2 kg kara kabak
700 gr süt
1 su bardağı toz şeker
1 avuç pirinç

Kara kabağı parmak kalınlığında doğrayıp tepsiye dizin. Üzerine pirinçleri serpin. Üzerine şekerli kaynar sütü dökün. 210 derece önceden ısınmış fırında 1 saat pişirin.
Fırında sütlaç tadında. Güllaç görünümünde. Favori tatlılarım arasına girdi.

Eklenti 507093

Tarifi şu siteden aldım. Deneme amacıyla yaptığımdan bu sitedeki ölçüyü azaltarak, yukarıdaki ölçülerde yaptım.
Elinize sağlık çok güzel olmuş. Bizde kara kabakların meyve tutmasını bekliyoruz. Kara halini alınca koparıp hemen bu tarifi yapmayı düşünüyoruz.

limon_sever Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön