Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sakagun
1/2 kg kara kabak
700 gr süt
1 su bardağı toz şeker
1 avuç pirinç
Kara kabağı parmak kalınlığında doğrayıp tepsiye dizin. Üzerine pirinçleri serpin. Üzerine şekerli kaynar sütü dökün. 210 derece önceden ısınmış fırında 1 saat pişirin.
Fırında sütlaç tadında. Güllaç görünümünde. Favori tatlılarım arasına girdi.
Eklenti 507093
Tarifi şu siteden aldım. Deneme amacıyla yaptığımdan bu sitedeki ölçüyü azaltarak, yukarıdaki ölçülerde yaptım.
|
Elinize sağlık çok güzel olmuş. Bizde kara kabakların meyve tutmasını bekliyoruz. Kara halini alınca koparıp hemen bu tarifi yapmayı düşünüyoruz.