View Single Post
Eski 04-07-2014, 19:51   #488
birnefestoprak
Ağaç Dostu
 
birnefestoprak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-07-2012
Şehir: Ankara/Morgantown
Mesajlar: 2,797
Su mesajda aciklamaya calismistim: Tohumluk nasıl yetiştirilir, tohum saflığı nasıl korunur?. O keselerin degisik boylari oluyor. Dali sarmak yerine, buyukce bir keseyle cicekleri sararsaniz, takip cikartirken cicek saplari kirilmaz (kese, resimdekinden daha buyuk olursa iyi olur). Bir de el yerine pille calisan dis fircalarindan da kullanabilirsiniz. Fircayi cicege hafifce degdirip calistirirsaniz o da polenlerin dagilmasinda cok etkili oluyor.

Aslinda, domatesler kendine tozlasirlar ve sartlarin uygun olmasi halinde kendi kendilerine meyve yaparlar; dolayisiyla elle yapilan islem, bitkinin meyve tutmasina yardimci olmaktan, cicekleri keselemek de domateslerde capraz tozlasma olasiligi dusuk olsa da elinizdeki cok nadir bir cesidin her ihtimale karsin safligini korumaktan ibaret.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi yağmur Mesajı Göster
Bu elle tozlaşma yapmak çok zor bir işmiş. Bahçede 7 çeşit domates var. Her birinin bir dalını ayrı ayrı tülle sardım ama şimdiye kadar meyveye döndürebildiğim olmadı. Bu sene aşırı rüzgar ve yağmur her şeyi allak bullak etti. Onlar yapmasa ben tülü açıp kaparken çiçeği kırıyorum. Bu gidişle sanırım kendi kendine büyüyenlerden tohumluk alacağım.

birnefestoprak Çevrimdışı   Başa Dön