View Single Post
Eski 20-06-2014, 13:23   #20
Akhilleus
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 15-04-2013
Şehir: Antalya/Kaş/Kalkan
Mesajlar: 168
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sagol Mesajı Göster
Sayın akhilleus,

Bu ara çok doluydum ancak bakabildim. Adem Beyin önerdiği yöntemle taşın altındaki boşlukları doldurmak bence de iyi olur. Yukardaki iki kolu başlangıçta açık kök bırakırdım heralde, sonra tekrar gözden geçirirdim.
Çimento yerine fayans yapıştırıcı da kullanılabilir zannediyorum. Boya olarak oksit kırmızı(kiremit rengine benziyor) ile oksit siyah toz boya karıştırılıp kullanılabilir.

Bonsai kurallarına göre kökün bakana doğru gelmesi uygun bir durum değil ama yürüme hareketi o konumda daha belirgin o nedenle ağacın yönünü de iyice düşünmek gerekir. Bu konum daha hoşuma giderse illa kural demezdim zannediyorum.

Eklenti 502274


Diğer yönden de güzel görünüyor, oturan birisi gibi. Bu konumu sağa sola döndürerek yandan belki başka açı yakalanabilir.

Eklenti 502275

Not: taşın doldurulması şu an acil değil bence ama biraz daha toprak ilave etmek iyi olabilir. Yeşil kısmı yoluna girince taş kısmını tamamlayabilirsiniz.


İyi çalışmalar dilerim...

Sn: sagol;
Benimde aklımdan geçen şimdilik üzerine toprak ekleyip kışa kadar üst tarafı geliştirmek bu arada da alt kısımda ne olacak bekleyip görmek dediğiniz gibi ön yüz olarak iki taraf benimde hoşuma gidiyor kural konusuna gelince ben Çin'lileri daha çok seviyorum ( biraz daha esnek oluyorlar kurallar konusunda o yüzden ) ama ikinci fotoğrafta biraz daha çapraz bir açı yakalanabilir. Şimdilik toprak ekleyip beklemeye geçicem bu arada yapmam gereken ufak tefek işlemler varsa yardımcı olursanız da sevinirim. Tabi Sn: Adem Keskin sizinde değerli önerilerinizi bekliyorum.
İyi çalışmalar...

Akhilleus Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön