View Single Post
Eski 18-06-2014, 20:44   #1324
badrobot
Ağaç Dostu
 
badrobot's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-08-2011
Şehir: Manisa
Mesajlar: 2,734
Size meyve fidanlarıyla ilgili en önemli uyarıyı yapmayı unutmuşum. Kesinlikle aşılanmış iki gövdeyle bonsai yapmaya kallkamayın. Enerji dengelemesi, yaprak farklılığı, aşı yerinin tipsiz görüntüsü gibi daha bir çok sorunla boğuşmak zorunda kalabilirsiniz. Hatta bonsai çalışmanız hüsranla sonuçlanabilir.
Önünüzde iki seçenek var;
-Ya kökte uca saf kan bir meyve ağacı bulacaksınız. Bazen erkek dutlar böyle olabiliyor. Deli erik dediklerindede öyle oluyor.
-Ya da aşı yerinin altındaki gövdeyi iyi gözlemleyip o bedene göre ağacınızı seçip daha sonra üstteki aşı yerini kesersiniz.
Gelelim market bonsai'lerine...tam adamına sordunuz. herkes benim gibi düşünse adamlar aç kalır. Ben bu tip, üzerinde hiç bir emek ve düşünce harcanmamış, tamamen ticari kaygılarla bonsai saksılarına ekilmiş küçük çalıları (ağaççıklar) kesinlikle almıyorum. Haaa bazen çok ilginç bedenliler ve çok ilginç dallanma yapmış olanlar olabiliyor. forumda bunu Türkiye'de bulunmayan ağaç türleriyle yapan arkadaşlar var. Fakat onlarda adeta ağacı tekrar yapılandıracak kadar tecrübeli arkadaşlar. Yani fidancıdan alınmış bir ağaç gibi düşünüp ağacı tekrar yapılandırıyorlar ve 3-5yıl içinde ağaç ilk halinden çok farklı bir görüntüye ulaşıyorlar.
Şu an için size cazip gelen bu ağaçları bence almayın. Bunlardan birine vereceğiniz parayla çok iyi nitelikte 3-4 ağaç alabilir ve bonsai öğrenmek adına çok daha fazla şey öğrenebilirsiniz.

badrobot Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön