View Single Post
Eski 18-06-2014, 14:03   #1321
mesutik
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 17-06-2014
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 33
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi badrobot Mesajı Göster
Sn.mesutik.
Yazdıklarınızı gayet dikkatle okudum. Tecrübelerime dayanarak planlarınızı pek onaylamadığımı söylemeliyim. Tohum işi çok uzun vadede olacak bir iş, havai köklendirmede hem mevsim itibariyle hemde yeni başlamış biri olarak çok hata yapabileceğinizi düşünürsek...
Bence fidanlıklara gidin ve erik,dut,begonvil gibi hızlı büyüyen türlerden 3-4cm çalı olanlarından alın. Eğer daha heybetli bir ağaç istiyorsanız zeytinde alabilirsiniz. Oranlama yöntemi ve birazda ağacın yapısına göre iyi planlayıp sert budamasını yapın ve aşı macunuyla kesi yerini kapatın. Bu yaz sonuna kadar ağaçlarınızda bir sürü sürgünler göreceksiniz.
Sn. Badrobot, fikirleriniz için teşekkür ederim.
Zaten tohum konusunda hemfikiriz mevsim itibariylede uygun bir zaman olmadığı için o seçeneği eledim belki uygun bir mevsimde ekerim ancak bonsai yetiştirmeye sadece tohumla başlamayı bende düşünmüyorum. Havai köklendirmeyide söğüt ağcında denemeyi düşünüyordum çünkü bildiğim kadarıyla çok hızlı büyüyen bir ağaç ancak çok fazla bir bilgi bulamadım söğüt ün bonsaisiyle ilgili sizce nasıl olur ? Ayrıca söğüt dalını koparıp suya koysam bile kökleneceği yazıyordu bazı yerlerde o yüzden iyi bir başlangıç olabilir diye düşündüm. Fidan konusunuda düşünüyorum ancak daha büyük bir fidanla başlamam daha iyi olmazmıydı ? Yani çapı 5-6 cm olan bir fidanı sert budama yaparak bonsai yapmayı düşünüyordum. Fidancıalrda genelde meyve fidanı oluyor ben genel olarak meyvesiz ağaç yetiştirmek istiyorum ama nar fidanı eğer istediğim gibi bulursam düşünebilirim.
Yine tavsiyelerinizi beklerim.
Teşekkürler.

mesutik Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön