View Single Post
Eski 18-06-2014, 09:27   #25
prıtt
Ağaç Dostu
 
prıtt's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-03-2008
Şehir: .
Mesajlar: 304
Sn Nefin Nur.

Bende sizinle aynı olmasa da benzer hayallerin içerisindeyim. Köy çocuğuyum her haftasonu evime 15 km uzaklıktaki köyüme gideriz. Apartman beni çok ama çok sıkıyor. Eşim köy hayatını bilmez ama o da şuanda oraya gittiğinde huzurlu. Bazen eşimle dahi tartışıyorum sen evdeyken çok mutsuzsun ama bahçede çok mutlusun neden diye tabi o bunu anlamaz ve anlamayacak eminim. 4,5 yaşındaki oğlum babaanesi ne gittimi bizi bırakır ve 4-5 gün oradan gelmez taa ki biz gidip alıncaya kadar. Özlemiyormuyum evet özlüyorum ama onunda ileride köy hayatını anlatacağı anıları olsun istiyorum. Oğlum orada o kadar mutlu ki anlatamam. ama evde devamlı pepe, bakugan, bilgisayar varın artık siz düşünün gerisini.

Mesela bugün sabah hem daha 2 saat önce başımdan geçen olayı anlatayım. Sabah işe gelmek için kalktım oğlumu uyurken öptüm çıkmak için hazırlanıyorum. Baktım ki koşarak geliyor. kollarımı açtım beni kucaklamadı ve uykulu uykulu baba dur balkonda salatalıklarımı sulayacağım dedi. Ve ben buna o kadar mutlu oldum ki.

Ayrıca alt kattaki çocukları şikayet etmediğiniz ve onları anladığınız için sizi ayrıca tebrik ediyorum. Bende bazen köyde oğlumun mutluluğunu gördüğüm zaman bu imkanı olmayan çocuklara çok ama çok üzülüyorum.

Sizin okul konusunda kaydılarınızı anlıyorum aynı kaygıları ben ve eşimde yaşıyoruz. Öğretmenlerle aynı camia içerisinde çalışıyorum ve onlara gözlemlerini soruyorum bazen onlar ''Ev de anne ve babasının ilgilendiği çocuk okulda çok farklı okulun kaliteside bunda etkili ama esas konu evde çocuğun eğitimine dönük yaşantı kalitesinin iyi olması daha önemli'' şeklinde. O yüzden imkanlarım el verdikçe bende o yaşantıyı benimsemeye çalışacağım ve şimdiden başladım. Mesela evde bütün zamanımızı Tv nin öldürdüğünü anladık. Tv miz eski tüplü TV ve eşimle ortak kararımız yeni bir tv almamak. Bakalım ne kadar başarılı olabileceğiz.

Yukarıda sizinle aynı olmasa da dememden kastım da şu idi. Köyde büyüdüm ve inek,koyun bakmanın ne kadar zor ilgi ve alaka isteyen bir iş olduğunu az çok bilirim. Bahçe ne kadar büyürse keyif almanız o derece azalır. Emekliliğinizi keyif içerinde yaşayım derken sizi daha fazla strese sokabilir. O yüzden planlamanızı yaparken ayaklarınızın yere basmasını tavsiye ederim. Tabi bu benim naçizhane görüşüm. yanlış anlamayın lütfen.

Son olarak size şunu söylüyorum, doğru yoldasınız ve hayallerinizin peşini bırakmayın. Sizi eleştirenler, yadırgayanlar olabilir ama unutmayın siz onlardan öndesiniz. Çünkü yakın senelerde köye dönüşler daha hızlanacak. O zaman sizin doğru yaptığınızı herkes görecek.

Bu arada beni bile heyecanlandırdınız valla. bi sürü şey yazmışım. Saygılar.

prıtt Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön