View Single Post
Eski 16-06-2014, 19:52   #105
vetman996
Ağaç Dostu.
 
vetman996's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-08-2008
Şehir: Manisa-Salihli
Mesajlar: 772
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sapinuva Mesajı Göster
Bahçede aynı zamanda yetişen çileklerden iki tane eşimin isteği üzerine saksıya alıp bir miktar evde baktık.Saksıdaki çilekler çok büyümüyor.Küçük kalıyor verim bahçe gibi olmuyor.İlk çilekleri yedikten sonra saksıdakileri götürüp bahçeye geri diktim.Aradan iki ay geçti saksıdan çıkanlar bahçedeki kuzenleri ile hala aynı boya gelemedi.Halen boyları kısa...
Sayın Sapinuva merhaba.

Saksıya diktiğiniz çileklere yeterli miktarda gübre verdiğinizde toprakta yetişen çilekler kadar büyüyecek, en az onlar kadar verim verecektir.

Çilek fazla kök yapan bir bitki olmadığı için yeterli besini saksıda bulabiliyorsa topraktan hiç bir farkı olmaz. Biz bunların denemelerini de yaptık. Uzun süre Azot miktarı yüksek gübre verdik saksıda aşırı büyüdüler ama çilek vermediler, dengeli gübre ile çok iyi sonuçlar aldık.

Ar-Ge seramızda saksı benzeri kanallarda da çilek yetiştirdik. Bazı çilekler o kadar büyük oldu ki görenler hormonlu zannediyordu ama yedikten sonra da hormonlu çilek bu kadar lezzetli olmaz diyordu. Solucan gübresi çileklere ayrı bir lezzet katıyor. Bu bir gerçek.

Her şey gönlünüzce olsun. Selamlar... Saygılar...

vetman996 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön