View Single Post
Eski 13-07-2007, 08:32   #993
ceviz
Ağaçsever
 
ceviz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-07-2007
Şehir: Mersin
Mesajlar: 42
Merhabalar,
Atermit hakkında konuşmuşsunuz. Fabrikası Adana'da olduğu ve yıllardır önünden geçtiğim için ilgimi çekti.

Atermit, çatı kaplama amacıyla lifli çimento 'dan üretilen bir malzemedir. Bunun yanı sıra atermit denen malzemeden birçok ürün elde edilmektedir. Tek kullanımlık bardakları (farklı bileşim içerseler de ) örnek olarak verebiliriz.

Alıntı : "Atermit oluklu, düz levhalar ve aksesuarlarının üretiminde kulanılan hammaddeler: organik ve inorganik lif, çimento ve su ’dur. Ürünlerimiz kesinlikle krizotil içermez. Çimento, organik ve inorganik lif ile su, çimentonun su ile yapmış olduğu hidratasyon reaksiyonu esnasında ayrılmaz bir şekilde bağlanarak, kompozit bir yapı oluştururlar. Bu yapıyı tekrar birbirinden ayırmak için özel donanımlı makine ve sistemler gerektirir (kırıcılar, öğütücüler, emiciler vs.). "

Sadece çimento ve liflerden oluştuğu için bitkilere zarar vereceğini düşünmüyorum. Yine ancak kırıcılar ile parçalanabildiği için sulama sırasında saksıya da zarar verilmez. Demek ki üründeki çimento da suda çözünmüyor, böylece çimentonun bitkiye verebileceği zarar da en az düzeyde gerçekleşecektir. Üstelik alınmış olan ürün saksı olarak kullanılmak üzere üretilmiş. Yine de bonsai saksısı olur mu bilmiyorum. Ben de o konuda çok deneyimsizim.

ceviz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön