Konu: Papaya
View Single Post
Eski 12-06-2014, 07:19   #159
Mr papaya
Ağaçsever
 
Mr papaya's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-01-2013
Şehir: Mugla
Mesajlar: 55
papaya adaptasyonu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Charlaux Mesajı Göster
Tohumdan yetistirilen ya da ulkeden aldiginiz tropik bitkileri yetistirmek her zaman dahakolay oluyor. Hindistancevizi mesela Praktiker'den aldigim 1-2 senedir saglikli bir bicimde yasarken yurtdisindan getirdigim oldu maalesef,ayni yer ama farkli sonuc.Elbette adaptasyon saglanabilirse ki en az 2 yil suruyor o zaman rahatlayabilirsiniz.


papaya da durum don ve diger dis etkenlerden en az etkilenen ve en cabuk meyve veren tur ve agaci secerek onlardan gelecek meyvenin tohumundan alip yetistirmek ve bolge sartlarna en uygun turu havuzdan almak gerekiyor.

2 sene once diktigim 50 agactan 10 tanesi bu gectigimiz kis -6 ya bir gecelik dusmeden dolayi kurudular. gecen sene giktigim 300+ agactanda 100 tanesi filan hayatta kaldi kaybin cok olmasinin sebebi tarlanin kis boyu camur kalmasi -6 derecelik bir gecelik sicaklik ve tenis topu buyuklugundeki dolular oldu

bu sene daha iyi bakacagim papayalara. bir daha ki dikecegim tarlayi drenaj kanallarni ve agac lari dikecegim ttumsekleri onceden ayarlayacagim.


boylelikle taban suyundan olumlerin onune gececegim.



soguk taban suyu ve agaca fiziksel mudahalenin disinda en buyuk agac dusmani Salyangoz ve sumuklu bocekler.




saygilar.

Mr papaya Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön