View Single Post
Eski 09-06-2014, 20:28   #108
vetman996
Ağaç Dostu.
 
vetman996's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-08-2008
Şehir: Manisa-Salihli
Mesajlar: 772
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sercan1969 Mesajı Göster
Bu soruyu sormamdaki sebep size güvenmemem değil ******...
Sadece bu işin pratik bir yöntemi var mı yok mu sadece onu merak ettim.
Mesela solucan üretini yıllardan beri yapan çok tecrübeli ülkeler var. Bu ülkelerde uygulanan yöntem nedir? Hiç araştırmanız oldu mu? Bana siparişlerin çok yoğun olduğu bir firmada yoğun emek gücü gerektirir gibi geliyor.....?????

Not: 1 yıl önce bende bir firmadan 500 adet solucan satın aldım. Daha doğrusu öyle olduğunu sanıyordum. İçinden 200 adet zor çıktı... Sanırım bu firma, bizler iğreniriz tek tek saymaya üşeniriz diye biraz yediği yemle karıştırarak göz kararı göndermiş. Tabi bu işin haram helal yönü var, ****** ben eksik geldiği için hakkımı helal etmiyorum o firmaya..
Sayın Sercan Bey, tecrübeli ülkelerde bu iş tartılarak yapılıyor. Ama tartı esnasında solucanların birbirlerini boğma olayı olabiliyor. Sayma işlemi için kullanılan aletler de kullanılabiliyor. Alet kullanılmadan bir kişi günde 20.000 solucan çok rahat sayabiliyor.

Solucan satın almak isteyen tüm dostların aldıkları solucanı saymalarını tavsiye ediyoruz. Kul hakkından korkmayan veya helal haram bilmeyen firmalar olabildiği gibi solucanı saymadan göz kararı ile gönderenler de olabiliyor.

Selamlar... Saygılar...

vetman996 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön