View Single Post
Eski 05-06-2014, 11:53   #23
Ozlem A
Moderatör
 
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,772
Sayın Meyvelitepe, yumurta kabuklarını bahsettiğiniz ölçülerde 4 gün kadar elma sirkesinde beklettim, artık salladığımda çok az köpürme oluyor ve dipte tortu şeklinde kabuklar çökeldi. Hazır oldu sanırım. Yine web sitenizde de okuduğum gibi 400 gr sirke + 10 gr toz yumurta kabuğu olan bu karışımı süzdükten sonra 20 lt suya karıştıracağım ve yapraktan domateslere püskürteceğim. Size sormak istediğim hususlar var:

İlki, bu işlemi hangi sıklık ve miktarda yapmalıyım?

İkincisi de, iki tertip hazırladım, ancak birkaç saksı domatesim olduğundan karışımı kısa bir zamanda bitiremeyeceğim, hangi koşullarda saklamalıyım (ya da her sefer yeniden mi yapmalıyım?)

Şimdiden teşekkür ederim.


Düzenleyen Ozlem A : 05-06-2014 saat 11:55 Neden: İmla
Ozlem A Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön