Konu: Karga
View Single Post
Eski 05-06-2014, 09:51   #20
musk
Ağaç Dostu
 
musk's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-06-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 660
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Emir Özkan Mesajı Göster
Allah hiçbir canlıyı boşuboşuna yaratmamıştır. Dağlardaki yaban domuzlarının pislemesi için açtığı çukurdan çam ağaçları çıkar. Kargaların aptal diye hitap edilmesine sebep olan yarım açılan gagaları olmasaydı Dünya dazlak dağlar arasında kalırdı
Karga ailesinin ne kadar zeki ve insana bağlı sadık bir dost olacağını bilebilmek için onu beslemiş olmak gerekir.

Bir çok insana fiziki özellikleri ve birtakım uyduruk efsaneler sebebiyle itici gelen bu kuşlar aslında son derece asildirler. (en azından benim için öyleler)

Sayın A_Nomad Ne kadar güzel gözlemlemiş ve bir okadar da güzel bir dille kaleme almış.

Bir çok karga yavrusu veya yaralı kargayı besledim, yetiştirdim. Kimi yaşadı kimi öldü. Bu yüzden kafama kargalardan az gaga darbesi almış değilim

Birbirlerine son derece bağlılar. Sadece aile olarak değil, koloni olarak da çok güçlü bağları var. Her hangi birinin başı bir şekilde belaya girdiğinde bölgedeki tüm kargalar seferber olurlar.
Bir yavru yuvadan düştüğü zaman o yavruya yanaşmak ciddi cesaret ister. Ne insan ne hayvan yaklaştırmazlar.

Yine bir gün evimin hemen yakınında düşen yavruyu sahiplenince, doğal olarak mimlendim. Evden yürüyüşe çıktığım zaman 5-600 metre mesafeye kadar yakın pikelerle ve bağırarak sık sık taciz ettiler. Bu bir-iki ay kadar sürdü.
Bir müddet sonra takip kesildi. Ama her sabah evden çıkıp arabaya bindiğimde ve aksam dönüşte arabadan inip evime girene kadar sokak kargaların bağrışları ile inliyordu. Bu ise bütün bir sezon sürdü.
Kimse pek anlamıyordu ama ben durumu bildiğimden gülüyordum .

Muazzam şekilde tanıma yetileri var. Yağmurda kafama şapka taksam dahi hemen tanırlardı.
Daha sonra tekrar yavru düşme durumları oldu ve çok daha mesafeli oldular. Zaten yavru bahçede kendilerinin izleyeceği bir konumda oluyordu.

Bunun dışında bu kuşlar bir kez size alıştımı ondan sonra isteseniz de görderemezsiniz. Koca bir karganın her gün gelip sizden bir şeyler istemesine tanık oldunuzmu?

Evin içerisinde görünür konumdayken ilgilenmediğinizde önce gaaklayaak akabinde cama gagasıyla vurarak acmanızı ve içeri girmek istediğini belirttimi?

Verdiklerinizle doyduktan sonra, artanları nasıl özenle sakladığını, her birinin yerini tek tek hafızasında tutarak gerektiğinde gelip çıkarıp yediğini izlediniz mi?

Ben hepsini yaşadım. Ne yazık ki sonunda bu kargamı bir sansar halletti
Bu da doğanın kanunu ...

Sözün özü. Ben bütün kuşları çok severim , ama kargaları biraz daha çok seviyorum

musk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön