View Single Post
Eski 28-05-2014, 12:57   #3
sagol
Ağaç Dostu
 
sagol's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-02-2011
Şehir: -
Mesajlar: 3,144
Teşekkürler Sayın Badrobot,

Ağaç yeni geldi daha inceleme safhasındayım. Diğer iki dal hasarsız ama İnce olan dal çok hasarlı sadece o kullanılırsa belki ölü gövde tarzı çalışılabilir. Ağaç derine dikildiğinden fotoğrafta tam belli olmuyor ama bir diğer alternatif sadece en kalın dalla çalışmak, koniklik fena değil altta 9 cm üstte 4,5 cm kadar. O açıdan da bir fotoğraf ilave ediyorum. Aslında sanki 3 ayrı gövdeymiş de kaynaşmış gibi bir durumu var ağacın, onlar ayrılabilir mi ona da emin değilim. Birkaç akşam ağacın etrafında tur atacağım heralde tam karar vermek için.

Muşmulanın meyvesinin fotoğrafını ilave ediyorum.

İyi çalışmalar dilerim...

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi badrobot Mesajı Göster
Sn.sagol.
Muşmula diyince benim aklıma dağ muşmulası (cotoneaster) geliyor. Eğer sizin kasdettiğinizde Cotoneaster'sa ona benzemiyor. Eğer başka bir türse onuda ben tanımıyorum.
Ağaç hayılı olsun. Kalın ve uzun gövdeleri beğenmedim. Çok düzler ve kavis çok doğal durmuyor. Kısa olanı eğriliği ve düzensiz beden şekli daha hoşumagitti. Acaba kalın gövdeleri tamamen yok etseniz (oyma işlemleride yapılabilir) ve sadece kısa gövdeyle çalışsanız daha doğal gözükür diye düşünüyorum.

Eklenen Resimler
Dosya Türü: jpg _DSC6321 muşmula.jpg (51.3 KB, 81 views)
Dosya Türü: jpg muşmula.jpg (52.6 KB, 80 views)
sagol Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön