View Single Post
Eski 26-05-2014, 15:19   #1972
musk
Ağaç Dostu
 
musk's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-06-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 660
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi N.Akdas Mesajı Göster
Gardenyamda tomurcuk oluşana kadar yaprak gelişimi devam etmekteydi.
Tomurcuklanınca yaprak gelişimini durdurdu.Hatta büyümeye çalışan yavru yapraklar tomurcuklandığından beri kaç aydır aynı boyuttalar.
Bunun sebebi tomurcuğa kalkması mı?Yoksa topraktaki besin ihtiyacından dolayı mı acaba?
Eğer sorun topraktaysa değiştirmek yerine sizin gibi vilmorin ve demir sülfat vermem yeterli olur mu?
Yoksa toprak mı değiştirmeliyim?Alalı 1 sene olacak 2 kere toprak ekleme yaptım.1 kere koyun gübresi verdim.
Sabah kalktığmda tomurcuklarında pamuksu bit gördüm eve gidince elimle temizleyeceğim ama yeterli olur mu ki?
Şimdi benim bu bitkideki izlenimlerime göre (1.5 yıl) çiçek gözüktükten sonra çiçeğin büyümesi çok uzun zaman alıyor, yani çiçek çok yavaş gelişiyor. Ancak bu arada yaprak gelişimi devam ediyor. Açmaya yakın çiçeğin yeşil tonu birden renk değiştiriyor ve ondan sonraki süreç çok hızlı gelişiyor.

Yaprak renkleri koyu yeşilse demir sulfat vermenize gerek yok. Toprağın asitlik durumu çok önemli. Daha once defalarca söyledik yazdık, limon tuzu ara ara vermek lazım. Ve tabi musluk suyu vermemeli. illa verileceksede en azından iki gün dinlendirip vermeli.

Toprak eklemeyi toprak veya saksı değiştirmekle eş tutamayız. Bitkinizin boyu nedir saksısı nedir bilmiyorum. Bitki çok büyük, saksı altında kaybolmuşa değiştirin. Saksı toprağını hafif kurutarak yavaşça saksısından çekip çıkarın, tabi toprağını dağıtmayın, kokler iyice sarıp sarmalamışsa, dokunduğunuzda toprak dökülüp ayrılmıyorsa köklerden, bir veya en fazla iki numara büyük saksıya geçirin.

Yaparak dökmediğine göre (bahsetmediğinizden oyle olduğunu varsayıyorum) durumu çok kötü değil. Vitamin desteği verin.

Pamuksu bite gelirsek, bitkiniz küçükse ve her yerini görebiliyorsanız elle temizlemeyi deneyin. Ama unutmayın bu bit gözükmeyen yerlerde genelde saklanır. iki dalın birbirini öptüğü yerlerde, dal yaprak birleştiği yerlerde vs... iyice inceleyin.

musk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön