View Single Post
Eski 23-05-2014, 10:38   #270
sinbas
Ağaç Dostu
 
sinbas's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-07-2012
Şehir: BURDUR
Mesajlar: 1,291
Bitkileriniz çiçek açmıyorsa;

BİTKİLERİNİZ ÇİÇEK AÇMIYORSA;
Çiçekler olsun sebzeler olsun fazla sulandıkça daha çok gövde ve yaprak yaparlar ya da kök hastalığına yakalanır çürürler, Fazla su var olan çiçeklerin de dökülmesine sebep olurlar,suyunu birazcık azaltın sulama suyuna örneğin bir kaç saksı için bir göz damlası kadar fosforik asit katın ve sonucu bekleyin.
Ve ya 1-2 gün dinlendirilmiş klorsuz Sulama suyuna Tatlı kaşığı Melas, bir çay kaşığı kadar humik asit ve fulvik asit ve de bir damla fosforik asit karışımı hazırlayın bir dolu iki boş olarak ya da ayda bir bu karışımı uygulayın.( bu karışımın oranlarını çiçek sayısına göre azaltır veya çoğaltırsınız, En azdan başlayın)
fazla abartmadan bu uygulamayı sürdürün. bu şekilde hem kök gelişimi gövde gelişimi ve çiçek açtırmayı teşvik etmiş olursunuz.
Doğabilecek olumsuzluklardan, sorumluluk oranları abartanlara aittir. zira ben diğer çiçeklerim de uyguluyorum bir sorun olmuyor.
Çilli begonya mı yeni aldım üzerinde çiçeği ile birlikte, yer değişiminden dolayı çiçekleri döktü, balkonda duruyor (15:00 den sonra güneş görebiliyor), budayıp çelikle çoğaltma yoluna gideceğim.
Bol çiçekli günler,
sevgiler.

sinbas Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön