View Single Post
Eski 21-05-2014, 19:26   #923
sinsirella
Yeni Üye
 
sinsirella's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-05-2014
Şehir: istanbul
Mesajlar: 3
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi -Esin- Mesajı Göster
1- Crassula ovata "Gollum"
2- Crassula ovata (Hummel's sunset kültivarı olabilir)
3- Rhombophyllum dolabriforme
4- Sedum nussbaumerianum
5- Haworthia fasciata da olabilir, yapraklarının iç tarafını görmemiz gerek
6- Echeveria dondo'nun rengi normalde daha koyu oluyor ama sizinkinin formu az ışık aldığından dolayı bozulmuş, belki renk farkının sebebi de budur.

1,2 ve 5'in su istekleri aynı denebilir. 4 ve 6'yı daha çok sulamak gerek. En fazla suyu ise 3 numara ister fakat toprağının çok geçirgen ve kumlu olması hayati önem taşıyor. Ektiğiniz kabın altı mutlaka delik olmalı. Tabi çok su derken diğerlerine kıyasla daha fazla demek istiyorum, hiç birini suya boğmayın. iki sulama arasında toprağın biraz kurumasına izin verin.
Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim
6 numara ilk geldiğinde daha toparlak ve biraz daha koyuydu. O beyaz saksı çalışma masamda duruyordu ve pek ışık aldığıda söylenemez. Seradaki bayan ayda bir çok az damla damla su vericeksiniz dedi. Çalışma masasıda uygundur diyince yaklaşık 2 ay orada durdu. Zamanla şekli değişmeye başlayınca ben saf önce büyüyor sandım Sonra 3 numaranın yaprakları pörsümeye ve kurumaya başladı. 5 numaranınkide kurumaya başlayınca bir telaş burayı keşfettim. 6 numaranın şekil bozukluğunun sebebini burası sayesinde tesadüfen öğrenince doğru pencere önüne gittiler. Yaklaşık 10 gündür pencere önünde duruyorlar. Sularınıda verince toparladılar sanki. 3 numarayıda onlardan ayırıp diğerlerine göre biraz fazlaca su vermiştim. Şimdi iyi durumda. Sanırım kurtuldu Topraklarının kötü olduğunu düşünüyorum. Su verince toprak suyu bir türlü çekmiyor. Kaktüs toprağı aldım ve bu hafta değiştirmeyi planlıyorum.
6 numara için ilk geldiklerinde çektiğim bir fotoğrafı ekliyorum. Fotoğraf çok net değil ama belki bir işe yarar
5 numarayıda yine daha yakından çektim

Eklenen Resimler
  
sinsirella Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön