View Single Post
Eski 21-05-2014, 09:13   #1177
nikon_
Ağaç Dostu
 
nikon_'s Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-01-2011
Şehir: Ankara
Mesajlar: 306
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi tamervehir Mesajı Göster
sayın nikon merhaba,

nasıl bu kadar sağlıklı kalabiliyor ortancalarınız ben başaramadım bakmayı o güzelim renkleri hep yeşilleşti balkonunuz güneş almadığı için mi sağlıklı bu kadar birde bundan sonra nasıl bir yol izlemeliyim tamamen solduğunda çiçeklerini kessem yeniden açma umudu var mıdır ?
Sayın tamervehir, çiçekleri kuruduğunda çiçek sapının sonundan kesebilirsiniz. Tekrar açacağını sanmıyorum, en azından benimkilerin 2 kez açtıklarını görmedim. Ortancalarımın durduğu kapalı balkon öğleden sonra güneş alıyor, güneşin yoğun olduğu saatlerde bendekilerin de yaprak ve çiçekleri biraz solgunlaşıyor ama güneşin gitmesiyle birlikte tekrar eski haline dönüyorlar. Ortancalarınızı asla susuz bırakmayın, sürekli susuz kalıp yaprak ve çiçekleri solgunlaşan ortancalar sağlıklarını yitiriyor. Ortancalarınızı bu dönemde demir takviyesi ile beslemelisiniz, yoksa yaprakları soluk bir yeşil renk alacaktır.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi maviortancam Mesajı Göster
1 ay önceküçük bir ortanca fidesi edindim ,bu yaz çiçek açmayacaktır, gelecek seneye sağlıklı çıkması için 1 yıl boyunca bakımını nasıl yapabilirim ?? yardımcı olurmusunuz
Sayın maviortancam, bu başlık altında bilgisi olan üyelerimiz de elbetteki sizin sorunuza yanıt vereceklerdir. Ben ortancalara nasıl bakım yaptığımı bu başlık altında birkaç mesajda belirtmiştim. Özetlemek gerekirse; toprağını susuz bırakmıyorum, baharla birlikte sürgünler uyanmaya başladıktan sonra gübre ve birkaç kez de demir takviyesi yapıyorum, kurumuş dalları varsa onları buduyorum ve en önemlisi de sanırım sevgimi gösteriyorum.

nikon_ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön