View Single Post
Eski 20-05-2014, 15:09   #653
buluth
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 20-05-2014
Şehir: bursa
Mesajlar: 15
Besiyeri hazırlayışım; 23,5gr sabouraud dextrose agar'a 500ml su oranında 8 cam petri kabına 2-3mm kalınlığında yer tutacak şekilde agar karışımını hazırladım.bunu ocakta cezvede eriyene ve kıvamlalana kadar karıştırarak pişirdim. daha sonra sıvı haldeki agarı cam kavonoza alıp ağzını folyo ile kapatarak cam petriler ile birlikte 3lt su bulunduran düdüklü tencerede 45dk ısıl işlem uyguladım.

45dk'lık ısıl işlemin ardından malzemelerin 40 dereceye düşmesini bekledim(düdüklü kapak hiç açılmadı) sonrasında petrilere kapaklarını az açarak hızlı ve temizbir şekilde sıvı haldeki agarı 2-3mm kalınlığında 8 petriye paylaştırdım. ve ardından pazardan aldığım taze diri görünümlü kavak mantarlarının iç bölümlerinden aldığım kesitleri mumda ateşte çevirdiğim(her yeni işlemde) saplı neşter ile petrilere yerleştirdim ve petrileri jelatin ile sararak (ve üzerine alüminyum folyo) inkübasyon için kutuladım...

buluth Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön