View Single Post
Eski 13-05-2014, 21:51   #281
limon_sever
Ağaç Dostu
 
limon_sever's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-12-2009
Şehir: Konya
Mesajlar: 2,184
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi birnefestoprak Mesajı Göster
Suclamiyorum; yanlis bilgi kalmasin, biz de aslini ogrenelim diye cabaliyorum.

Sn sevoş tanitim sayfasinin en basinda soyle demis:



Yani (sanirim genel olarak gorunus itibariyle) ayni benim yetistirdiklerim gibi diyor, temsili resimler oldugunu soyluyor. Mumkun olan yerde de kendi resimlerini koymus. Eger ek bilgi istiyorsaniz, bence en kolay ve saglikli olani ilk elden tohumu gonderene sormak. Sn sevoş'a sorsaniz zaten hemen ne oldugunu soyleyecek, ki hemen cevap vermis, onu diyorum.

Konu ayni noktaya geliyor Gecen sene bana da bastan (tohumu istemeden veya bu sene ekmeden once) sorsaydiniz kabakla ilgili hayal kirikligi yasamazdiniz. Hangi amaclar icin kullanabileceginizi soylerdim ama bu da goreli bir kavram. Belki ben dolmalik icin sevmiyorum ama sizin icin iyi sonuc verecek, nerden bilelim. Bir de burdaki resimden goruyorsunuz, sizce butun meyve dolma icin uygun mu? Sapa dogru incelen kismini nasil dolduracaksiniz? Bence dolmalik olarak kullanacaksaniz, meyvenin cicek burnuna yakin kismini dolmalik olarak, ust tarafini da ayirip zeytinyagli icin kullanabilirsiniz.
Bazen aceleci davranıp araştırmak daha iyi oluyor. Bir de mesaj yazarken sanki rahatsız ediyormuşum gibi bir his oluyor. Çok zora kalmadığım sürece mesaj atmıyorum.

Bugün bir tvde enginardan midye tava yapmışlar. Bizimkiler enginar alda yapalım diyolardı. Yani bu kabaktan dolma da olur başka şeyde olur. Bizim millet yaparsa olur

limon_sever Çevrimdışı   Başa Dön