View Single Post
Eski 11-05-2014, 16:45   #4841
cetiner
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 07-02-2012
Şehir: balıkesir
Mesajlar: 246
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi gökhan07 Mesajı Göster
Sayın ncp1963
Söylediklerinize aynen katılıyorum, sayın Lilium ve benim söylemlerim aynı, kesinlikle meyve tutumu olmaz demedik meyve tutumunun olması yani döllenmesi için erkek çiçek lazım dedik, bunda kırılacak bir şey yok.

Belki biz yanlış düşünüyoruzdur, belki tozlayıcıya gereksinim yoktur ve ben sayın helot'tan fotoğraf paylaşmasını istiyorum. ( aynı ağaç, aynı dal ve aynı açıdan )

Bugün 100 adet açık kök fidan diken birisiyle tanıştım ve söylediği şuydu, 80 tane fidan tutmamış. Ne kök budaması nede tepe kesimi yapmışlar.

Yiğidi öldür, hakkını yeme demişler. Sayın Lilium gerçekten iyi niyetli olarak bildiklerini paylaşıyor ve doğru yolu gösteriyor ve de hiç bir maddiyat gözetmeksizin. Bazen kırıcı olmak, yorum yapmak çok kolay oluyor ama bilgi edinmek çoook uzun yıllar alıyor. Eminim ki, Nail abinin yazılarını okuyup ta çok yanlıştan dönen insan var.

Hiç bir konuda yüzde yüz diye yorum yapmadım ama Yüzde yüz emin olduğum bir şey paylaşmak istiyorum, ( Belki çok iddaalı olacak ) kendi sayfamda fotoğraflarını paylaştığım, sağlıksız, ölmek üzere olan bir ağaca, ( 20 cm den aşı yaptım ) howard'ın chandlerden erken açtığını öğrenince geçen hafta o sırada ki bütün ağaçları tekrar aşıladım.

Sağlıksız olan ağaçta aşı mesafesi 10 cm düştü ve o ağacın yüzde yüz tutacağından eminim. ( 1 metre ve üstü yapılan aşılar kolay kolay tutmuyorum demez ) Yani halk arasında aşı akmış, yani tutmamış demezler.

Dediğim gibi tecrübe çok zaman alıyor, ağacı sağlıklı hale getirip aşıyı nasıl ve ağacın neresine yapacağın çok önemli. ( Diğer bir önemli noktada, sağlıksız bir ağacı kısa bir sürede sağlıklı hale getirmek için yapılanlar ve sağlıklı hale getirirken ki aşamaları ? )

Aşıyı yapalı 1 hafta oldu, şuan için hiç birşey belli değil, 20 gün sonra belli olur ve fotoğraflarını 20 gün sonra paylaşacağım. ( Ne kadar tutacağından yüzde yüz emin olsam da, tutmazsa da tutmadığınıda fotoğraflayacağım )

Saygılarımla.
Sn.gökhan07, 1metre altından veya 1metre üstünden aşı yapmayı biraz açarmısınız hangisinin tutma olasılığı daha fazla

cetiner Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön