View Single Post
Eski 11-05-2014, 06:53   #4840
ncp1963
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 07-12-2011
Şehir: kırşehir
Mesajlar: 708
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi gökhan07 Mesajı Göster
Sayın ncp1963




Hiç bir konuda yüzde yüz diye yorum yapmadım ama Yüzde yüz emin olduğum bir şey paylaşmak istiyorum, ( Belki çok iddaalı olacak ) kendi sayfamda fotoğraflarını paylaştığım, sağlıksız, ölmek üzere olan bir ağaca, ( 20 cm den aşı yaptım ) howard'ın chandlerden erken açtığını öğrenince geçen hafta o sırada ki bütün ağaçları tekrar aşıladım.

Sağlıksız olan ağaçta aşı mesafesi 10 cm düştü ve o ağacın yüzde yüz tutacağından eminim. ( 1 metre ve üstü yapılan aşılar kolay kolay tutmuyorum demez ) Yani halk arasında aşı akmış, yani tutmamış demezler.

Dediğim gibi tecrübe çok zaman alıyor, ağacı sağlıklı hale getirip aşıyı nasıl ve ağacın neresine yapacağın çok önemli. ( Diğer bir önemli noktada, sağlıksız bir ağacı kısa bir sürede sağlıklı hale getirmek için yapılanlar ve sağlıklı hale getirirken ki aşamaları ? )

Aşıyı yapalı 1 hafta oldu, şuan için hiç birşey belli değil, 20 gün sonra belli olur ve fotoğraflarını 20 gün sonra paylaşacağım. ( Ne kadar tutacağından yüzde yüz emin olsam da, tutmazsa da tutmadığınıda fotoğraflayacağım )

Saygılarımla.
merhabalar gökhan bey

her iki konununda sonucunu merakla bekliyorum. özellikle sağlıksız ağacın sağlıklı hale getirilmesi konusu çok ciddi bir konu..

ncp1963 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön