View Single Post
Eski 04-05-2014, 00:49   #460
kelebek çalısı
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 06-01-2008
Şehir: -
Mesajlar: 3,601
Sn. inch, sorduğunuz ana soruya baktığımda kişisel fikrim seçeneklerden ikincisini tercih etmeniz yönünde. Yani kullanmayı istediğiniz tüm öğeleri merkezde odak haline getirmek yerine bahçe ve doğal ortamın bütünlüğünü bozmadan belki de kimi kör noktaları değerlendirerek yerleştireceğiniz açık hava şöminesi, yanında barbekü, fırın, bar, v.s.., kullanıma yönelik alçak ve yüksek taş tezgah ve sehpalar, farklı bir köşede doğal taşlar ve akan bir su etkisi, belki hanımelinin civarinda bir pergola, salincak, v.s..bunların bitkilerinizin proporsiyonu, mekanın rüzgar ve gün ışığına göre değerlendirilmesi gibi aslında uzayıp gidecek çok detayı var. Kış bahçelerinde de yine çok uzman firmalar var. Tarzları Viktoryen, Gregoryen v.s., sizin seçiminize kalıyor.

Anadolu evlerinin bahçelerinde dediğiniz gibi "hayat" olarak da adlandırılan iç avlular var. Ama bu sizin bahsettiğiniz projeden farklı elbette.

Tamamen hayal gücü, finansman ve zamana bakan çok keyifli bir iş. İnsan ne istediğini ve kullanmak istediği malzemeyi bildikten sonra gerisi çok kolay. Profesyonel bir ekiple güzel bir şeyler yakalamanız mümkün.

kelebek çalısı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön