Konu: Domates
View Single Post
Eski 03-05-2014, 21:04   #858
İsmail Kuzucu
Ağaç Dostu
 
İsmail Kuzucu's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-01-2011
Şehir: Balıkesir/Gönen
Mesajlar: 3,802
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Emre İlhan Mesajı Göster
İsmail Bey;

3 lt'lik saksılarda domates yetişme konusunu ricâ etsem biraz daha açabilir misiniz? Saksı harcı, gübreleme vs. bakımından.

Ne yaptıysam "Red Robin" ve "Tumbling Tom Red" haricinde ki cherry domateslerime 5 lt'nin altında ki saksıda meyve verdiremedim. Sırık domateste en az 10 lt'lik, oturak domateste ise en az 5 lt'lik saksılarda meyve verdirebildim

Yalnız şurası kesin; yalnızca torf kullanınca, besin değeri olmadığı için doğal olarak saksının boyutunu büyütmek ve çok disiplinli gübreleme yapmak gerekiyor. Gübreleme ve sulama bakımından hatalarımızı, süzek bahçe toprağı da bulunan saksı harcı daha iyi tolere ediyor.
İlk üretimden itibaren sırasıyla yazayım.

Fideler 2-3 yaprak olunca ilk şaşırtma işlemi mini poşetlere yapılıyor. (9X11 cmlik siyah üretim poşetleri) Poşetlerde derekumu - keçi gübresi karışımı yer almaktadır.

Çiçeklenme başlayınca 2 hafta içinde poşetteki fideler 11lik (0.54 litre) plastik saksılara alınıyor. Saksı karışımı aynı şekilde. İsterseniz içerisine hindistan cevizi torfu ekleyebilirsiniz. Kök gelişi daha iyi olur.

Bu saksılarda meyvesi gözükene kadar veya kökler alttan çıkana kadar kalıyor. Daha sonra 3 litrelik saksıya alınıyor. Bu aşamadan sonra 250 litre suya 500 gr 20-20-20 npk gübre katılarak bu su ile sulama yapılıyor.

Eğer bitkiniz son aşamaya kadar iyi gelişmedi ise gübrelemeyi ilk saksıya aldığınız zamanda yapabilirsiniz.

Name:  saksi-yetistiriciligi.jpg
Views: 2553
Size:  71.0 KB

Büyük kalite fotoğraf:
http://www.ismailkuzucu.com.tr/resim...tiriciligi.JPG

Fotoğraftaki ürünler ilk ekimde sattığımız ürünlere ait. Bunlarıda pazarda göstermelik olsun diye ektim. Poşetlemeden sonraki saksılama işleminde sadece hindistan cevizi kullandım. Şuan gelişme normal bir şekilde devam ediyor. Şimdiye kadar hiç bir gübreleme işlemi yapılmadı. Sulamayı ise toprağın nemi azalmaya başladığında yapıyorum. Sulama günü sıcak havalarda 2 günde bir, serin havalarda 5 günde 1 olacak şekilde denk gelebiliyor.

Yardımcı olabildiysem ne mutlu..

İsmail Kuzucu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön