View Single Post
Eski 02-05-2014, 14:11   #1319
kelebek çalısı
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 06-01-2008
Şehir: -
Mesajlar: 3,601
Sn. Muhsin Hanif bir kaç gündür sorduğunuz sorulara aydınlatıcı yanıtlar verebilecek üye arkadaşlarımın yanıtlarının gelip gelmediğini takip ediyorum. Anladığım kadarıyla dikim işlemlerini yeni kabul edebileceğimiz bu son dönemde yapmış olduğunuz bitkilerin kritik duruma gelmesinden haklı olarak endişelisiniz.

Kişisel fikrim, az çok bölge toprağını ve iklimi tanıdığımı kabul edersek, yeni dikilen bitkilerin tam anlamıyla ıslahı yapılmamış (ki benim bahçemde özel bir toprak çalışması yapılmadı) topraklarda bu tip reaksiyon göstermesini strese girmelerine bağlıyorum.

Bitki dikildikten sonra köklenme ve yeni yerine adaptasyon sürecinde karşılaştığı sıcaklık, rüzgar şiddeti, yağış rejimi, güneş faktörü, sulama düzeni gibi bir kaç farklı etken ile baş edebilmek zorunda kalıyor.

Toprağınızı, suyunuzu ve belki de mikro klima etkisi ile farklı bir iklimi yaşaması mümkün olabilen arazinizi tanımaya çalışmanızı, düzenli sulama ve staking (rüzgardan koruma amaçlı), ihtiyaç halinde bitki dibine havuz açma, malçlama gibi işlemlere eğilmenizi öneririm.

Ben inanıyorum ki bir sene içinde bitkileriniz olumlu gelişim göstereceklerdir.

kelebek çalısı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön