View Single Post
Eski 29-04-2014, 09:25   #92
vetman996
Ağaç Dostu.
 
vetman996's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-08-2008
Şehir: Manisa-Salihli
Mesajlar: 772
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi cemalerd Mesajı Göster
Sn.Vetman996,
Öncelikle bu başarı hikayeniz için sizi kutluyorum.Madrasol.com adlı sitenizi de inceledim bir veteriner hekim olarak daha once de hem büyükbaş hemde küçükbaş ve kanatlı hayvan yetiştirme deneyimlerinizden sonar bu Solucan işine başlayarak bu konuda herkese çok büyük destek olacağınıza inanıyorum.

Ben size çok kısa bir şey soracağım,Katı Solucan Gübresi 1-2,5 TL arasında gezerken Sıvı Solucan Gübresi gördüğüm kadarıyla 50-80 TL arasında litre fiyatıyla satılıyor,Sıvı Gübrenin üretim aşamaları ve bekleme süresi hakkında bilgi alabilirmiyim?

Teşekkürler,
Sayın Cemalerd merhaba.

Solucan ve gübresini ülkemizin geleceği için önemsiyoruz. Bunun için de elimizden geldiğince çalışmalarımızı ve deneyimlerimizi paylaşacağız. Bizim büyükbaş çiftliğimiz ve broiler üretim çiftliğimizde üretimimiz devam ediyor ama solucan gübresine ülkemiz topraklarının geleceği için ayrı bir önem veriyoruz.

Sıvı solucan gübresinin fiyatının yüksekliği ile ilgili şunları söyleyebilirim.

- Sıvı solucan gübresinin 50-80 tl gibi bir fiyatlara satılması "pahalı olan değerlidir" düşüncesiyle oluşturulmuş fiyat politikası olduğunu düşünüyorum ama bizce yanlıştır.

- Sıvı solucan gübresi katı solucan gübresi ile elde edilir ama içine bazı katkılar ve işçilik gerekmektedir. Ama bunlar fiyatı bu kadar yükseltecek giderler değildir.

- Sıvı solucan gübresi fiyatları her kesimin alıp kullanabileceği fiyatlara çekilmesi gerekiyor. Biz fiyatımızı belirlerken bu hususu göz önünde bulunduracağız ama ucuz olunca da kalitesiz zannediliriz korkusunu da taşıyoruz inanın.

Burada vetman996/Solucan Gübresi Üretim Tesisi yazdığımız gibi katı solucan gübresi 24.90 tl gibi bir fiyata satılabiliyorsa sıvı solucan gübresinin 50-80 tl gibi bir fiyata satılması da normal bence

Biz dünyaca ünlü bir hocamızın danışmanlığında sıvı solucan gübresi üretimine başladık. Kendileri orgonamineral bir solucan gübresine Türkiyenin ihtiyacı var dediler. İlkönce sıvı solucan gübresini elde edip analiz sonucu eksik elementleri tespit edip içine de enzimatik yöntemle elde edilmiş (NPK ve iz elementler içeren) sıvı gübre ilavesiyle mükemmel olduğunu düşündüğümüz bir gübre ortaya çıktı. Şuan analizlerimizi yaptırıyoruz. Sonuçları çok merak ediyorum doğrusu.

Sırada burada vetman996/Solucan Gübresi Üretim Tesisi paylaştığım gibi yapacak gübrelerimiz var. Allah yardımcımız olsun.

Selamlar... Saygılar...

vetman996 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön