View Single Post
Eski 27-04-2014, 14:24   #1
turkanatalay
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 03-08-2013
Şehir: Denizli
Mesajlar: 239
Apartman bahçesinin bahçe olarak değerlendirilmesi için ne yapabilirim?

Merhaba arkadaşlar,
9 daireli bir apartmanda oturuyorum. Apartmanın yan tarafı, benim sürekli kullandığım balkonumun altı, araba garajı olarak kullanılıyor. Bu konuda bir şey yapabilir miyim, konuyu burada mı açmalıydım, bilemiyorum. Ama en azından fikir veren birileri olur diye düşündüm.
Aslına bakacak olursanız, 11 yıldır bu dairede oturuyorum. 10 yıl kiracı idim, geçen yıl satın aldık. Apartmanımızın seçilmiş bir yöneticisi yok. Daha önce bu işlerle başka bir vatandaş ilgileniyordu, o taşınıp evini kiraya verince, başka birisi gönüllü olarak atladı, kimselere sorup etmeden işi devraldı. Nasıl oluyor anlamak zor, ama oldu işte. Tabi bu konuda bir sürü problem var. Nasıl ki kimseye sorulmadan yöneticilik el değiştirdiyse kimseye sorulmadan boyama yapılıyor, tamirat tadilat yapılıyor falan. Neyse konum bu değil. Benim meselem, yukarıda belirtmiş olduğum alanın bahçe yapılabilmesi için ne yapabileceğim.Bu alan planda bahçe olarak geçiyor. 3 ay öncesine kadar, balkonun altına getirip araba park ediyorlar, biz insanların arabasını mı seyredeceğiz diyorduk. Bunun üzerine bizim bu yakınmalarımıza yanıt veren sözde yöneticimiz, araç plakaları yazdırmış, duvara asmış. 6 adet plaka. 3 tanesi kendi evine ait. Kendisinin, oğlunun(ki bizim apartmanda yaşamıyor) , kızının, bizimki, ve diğer 2 kişinin.
Bizim istediğimiz oraya başkalarının araç park yapmaması değil, hiç kimsenin park yapmaması ve oranın bahçe olarak değerlendirilmesi. Kendisiyle ve eşiyle konuştum, sağlık açısından, estetik açıdan çok daha iyi olacağını, balkona çıktığımızda arabaların egzoz dumanlarını solumaktansa mis gibi çiçek kokuları soluruz dedim, daha sağlıklı olur, apartmana da değer katar dedim ama nafile. Oraya bahçe yapmak için çok para gidermiş. Oysa elimizde yaklaşık 1500 TL para vardı ve kendi evini tamamen tamir ettirdikten sonra apartmanın içini boyattırdı 600 TL si ile.
Bu konuda yapabileceğim bir şey var mı? Balkondan çektiğim resimleri ekliyorum. Resimlerde görülen uzun kırmızı çizginin apartman tarafında kalan tarafı planda bahçe olarak geçen alan. Bahçe olsa harika olacak. Herhangi bir fikir verebilirseniz çok memnun olacağım. Şimdiden teşekkürler.

Eklenen Resimler
   
turkanatalay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön