View Single Post
Eski 22-04-2014, 22:25   #25
münevver48
Ağaç Dostu
 
münevver48's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-02-2013
Şehir: muğla bodrum
Mesajlar: 2,020
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine Mesajı Göster
Sevgili Münevver, 19 nolu mesajınızdaki sağlı sollu çiçekli yolunuza bayıldım. Harika bir yol fotoğraftan gördüğüm kadarı ile öyle kısa bir yol da değil sanki... Oh ne ala, ne güzel hortumu da atmışsınız. Maşallah!..
Sonra gülleriniz maşallah renkleriyle birlikte çok güzel görünüyorlar... Sanırım ilaç yapmışsınız yapraklardaki beyazlıklar... Yaptığınız ilaçlama konusunda da fikir verir iseniz sevineceğim. Ben de her sene kendim ilaç alır ilaçlarım. Ama bu sene ne hikmetse inat ettim ilaç alın ilaçlayalım dedim yöneticilere. Keşke demeseydim mi ne? Blok yöneticisi almış bir ilaç üzerinde bitkilerde zararlılar için yazıyordu sadece. Bende de CAPTAN var idi az biraz CAPTAN ile ilaçladık bazı güllerin filizleri boyunlarını büktü...
sevgili yenigine, bizde çok beğeniyoruz çiçeli yolumuzda, özellikle bu mevsimde yürümesini. sandığınız gibi çok uzun değil 20, 25 m. civarında hortumlada arada bir yeni çıkmakta olan çiçek tohumlarını sulamak için kullanıyorum. malum buralardada yeterli yağmurlar yağmadı.güllerime yeni ilaçlama yaptık.pas ve mantar ilacı galiba antrakor ve diğerinin adını şimdi hatırlamıyorum. güllerimin şimdilik keyfi yerinde sayılır.sadece bir kaçında pas var.site içinde zor oluyordur.sizi anlayabiliyorum.hele birde bitkilerin dilinden anlamazlarsa. kuruturlar bile size kolaylıklar diliyorum.sevgiler.

münevver48 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön