View Single Post
Eski 22-04-2014, 21:24   #12276
-Esin-
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 06-02-2014
Şehir: Tekirdağ
Mesajlar: 1,027
Arkadaşlar,

Doğum kontrol haplarının içeriğindeki östrojen ve progesteron türevi maddeler bitkiler tarafından da emilip kullanılabiliyor, doğru. Çok çok az miktarlarda olması bitki için yeterli. Yalnız önemli bir noktaya dikkat çekmek isterim, bazı doğum kontrol haplarının etken maddelerinin fazlalığının bitkiye etkisi olmazken bazıları fazla dozda tam tersi sonuçlara yol açabilir. Hızlıca büyüsün isteyip bitki toprağına koyduğunuz haplar büyümeyi tamamen durdurabilir. Böyle bir uygulama yapmaya gerek var mı? Bence yok ama ben denemek istiyorum, uygun dozajı ve uygun hapı bulucam diyorsanız olabilir tabi. Ya da çevrenizde böyle bir hap kullanıp olumlu sonuç almış birinin yaptıklarını aynen uygulayabilirsiniz.

Vitamin haplarında bulunan vitaminlerden ziyade iz elementler bitki için faydalı. Eğer bitkide o elementlerin bir veya birkaçının eksikliği varsa kullanılabilir. Zaten sağlıklı bir bitkiye kendi kullandığımız vitamin haplarından vermek faydasız olacaktır.

Başka haplar, ağrı kesiciler, ateş düşürücüler vs. bitki toprağını asidik yapar, evet. Fakat bunun için limon tuzu kullanmak varken hapı bitkiye harcamak çok pahalı bir yöntem değil mi? Ayrıca yine başka olumlu veya olumsuz etkileri olup olmayacağını bilemeyiz.
Doğum kontrol haplarının bile nasıl bir etki mekanizmasıyla olumlu sonuç yarattığı bilinmemekte. Dolayısıyla illa da çabucak ve çok büyüsün, benim beklemeye sabrım yok derseniz daha önce denenmiş doğum kontrol haplarını kullanabilirsiniz veya bitkilerinizi hap manyağı yapmadan doğal ritimleriyle büyümelerine izin verirsiniz, size kalmış

-Esin- Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön