Konu: Elma (Malus)
View Single Post
Eski 22-04-2014, 14:34   #133
Phonecx
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 04-06-2013
Şehir: Antalya
Mesajlar: 8
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi nkutsay Mesajı Göster
Cesit fuji anna. Normal karsilanabilme ihtimali sevindirdi beni. Cicekleri koparmamistim. Simdi koparayim bari. Bilgilendirdiginiz icin cok tesekkur ederim.
Hocam ben fuji anna diye bir çeşidi hiç duymadım. Fuji, Fuji Kiku 8, Fuji Zenn Aztec ülkemizde yaygın olarak kullanılan Fuji türevleridir.

Anna diye bahsettiğim elma, düşük soğuklanma isteği olan Antalya'nın sahil kesimi **** İsrail gibi ülkelerde kullanılmaktadır.

Fuji elma çeşitlerinde genel olarak yüksek soğuklanma isteği söz konusudur. Sizin ağacınızda yeri ile ilgili bir sıkıntı var büyük ihtimal ile. Otoyol kenarı gibi **** şehrin göbeğinde ısıtmanın yoğun yapıldığı bir bölgede gibi. Yol kenarındaki ağaçlarda yoldan geçen araçların egzoz dumanından oluşan ısı sebebiyle düzensiz çiçeklenme görülebilir. Döllenme gerçekleşse bile elmalar büyük ihtimal ile düşer. Düşmez ise de ufak meyve olarak kalır. Bu ufak meyveler haziran dökümünde büyük ihtimal ile dökülür. Hadi diyelim çok olağan üstü bir durum oldu, ekim ayına kadar hayatına devam edebilir ama bu çok düşük bir ihtimal.

Aklıma gelen her ihtimali yazmaya çalıştım, umarım yardımcı olabilmişimdir.

Phonecx Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön