View Single Post
Eski 22-04-2014, 01:06   #12273
mor-salkım
Ağaç Dostu
 
mor-salkım's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-02-2010
Şehir: mersin
Mesajlar: 159
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi katmer Mesajı Göster
Evde ne kadar ilaç varsa karıştırmanın asidik ortam sağlaması mümkün mü? Eğer ihtiyaç asidik ortamsa bunu bir parça limontuzu ile halledebilirsiniz.

Eskiden yani çevrede bu kadar besin yokken, kullandığımız bazı vitaminleri o da az miktarda olmak şartıyla ezer, sulama suyuna karıştırırdık. Daha sonra bu vitaminlerin insan bedenine uygun olduğu için bitkiler tarafından emilemediğini öğrendik. Yani bir işe yaramamış.
Her ilaç bitkiler tarafından emilmez diye birşey olamaz. Bununla birlikte ben illa herkes böyle birşey denemeli demedim ki, esprili bir şekilde bir tanıdığın yaptığını sizlerle paylaştım arkadaşlar. Neden bu tepki anlayamadım doğrusu. Evet bir parça limon tozu ile asidik ortam yaratabilirsiniz, ancak kullanılan ağrı kesiciler de zayıf asitler içerdiğinden işe yaramış olabilir çok doğal bir durum. Ayrıca kullanılan vitaminler de emilebilir. Demir hapı attıysa bu bitki tarafından emilmez diyemezsiniz gayet rahat emilebilir çünkü demir 2 sülfatı bitki de emer insan bünyesi de ya da bir kalsiyumu... Bence paniğe gerek yok. Ben zaten genel bahsettim, birileri yanlış birşeyler anlayıp yapmasın diye, ne ilaç adı verdim, ne de şu kadar şunu koyun dedim. Evinizdeki ilaçların ne içerdiğini bilmeden yapacağınız işin sonu ****** hüsran olabilir. Ne reaksiyon vereceğini bilemezsiniz ki kimya bilginiz yoksa.Zaten siz deneyin biz de sonucu görelim diyen arkadaş güzel bir yanıt verdi bende gülerek olsa denerim dedim. Neyse buradaki espriyi fazla ciddiye almışsınız bence, önemsiz bir detaydı,keşke hiç yazmasaydım.

mor-salkım Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön