View Single Post
Eski 17-04-2014, 12:37   #5
baybar
Yeni Üye
 
baybar's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-01-2014
Şehir: Malatya
Mesajlar: 16
Burda tanıtım yapmak güzel olur ama ben araştırmalarım sonucunda bu işi salma tavukçuluk, doğal tavukçuluk vs. gibi yöntemlerle yapanların değil seri üretim yapan yerlerden alınan bilgiler ile yapıldığını farkettim. Yukarda bilgiler tae tarafından araştırılıp bulunmustur ama doğal ortamda nasıl verimi olacağı ile ilgili bildiğim kadarıyla bir araştırma yok. Buradaki değerler sadece 20-72 haftalık tavukları kapsıyor. Bunlar güneşi, karı ve üşümeyi belki de hiç tanımıyorlar. Doğal beslenen tavukların da 20. haftada verime başlaması 22. haftada tam verim ile(haftada 6.17 yumurta) yumurta vermesi çok zor bir durum.

Bu yazdıklarımı kişisel algılamayınız. Bu aslında ülkemizin genel sorunu. Yıllık yumurta verimi gibi uzun süreli araştırma-inceleme yapmak bize biraz zor geliyor :-) :-)
Bunun yanında konuya bir katkım olsun :-) Atak-s, Atak, Atabey ve Lohman türleri ile salma tavukçuluk yapan bir üretici kışın tüm gün barınakta ve ısıtma sistemi ile ısıtılan 1200 tavuktan günde 900 yumurta aldığını söylemişti.

baybar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön