View Single Post
Eski 16-04-2014, 20:40   #2987
köy yumurtası
Yeni Üye
 
köy yumurtası's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-04-2014
Şehir: antalya
Mesajlar: 18
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi serkanhoca Mesajı Göster
Safkan yapmak bence mantıklı fakat sizi çok uğraştıır çünkü civcivleri büyütmek çok zahmetli olur. Yumurtalama zamanına getirene kadar kayıplar çok olur, safkan damızlık edinmek için ödeyeceğiniz fiyatta fazla olur.

Bunun yerine 16-17 haftalık yumurtlamaya yaklaşmış tavuklardan almanız daha mantıklı, en fazla bir ay bakarsınız ve yumurtaları almaya başlarsınız. Sonbahar sonu gibi başlarsınız kesmeye, organik tauk olarak da onları satarsınız.

Şu an tavuk üretimi yapan çok firma var, onlarla anlaşma yaparsın elindeki tavukları sürekli yenilersin. Bu işi de rahatlıkla döndürebilirsin.

Arazinin tm çevresini tel örgülerle çevir ve arazini parçalara ayır. Bir bölmedeki otlar bitince diğer tarafa yönlenidirirsin. Bu arada tavukların yediği yerleri tekrar hazırlarsın.

Yanlız yapacağın çalışmaları resimlersen yapacak olanlarada yol gösterici olursun. ÇAlışmalarında başarılar dilerim.

serkan hocam ılgı ve alakandan dolayı tesekkur ederım...dedıgınız gıbı bölmeler yapacagım..3 veya 4 e bölecegım kumesleri...hepsının ıcındekı tavuklar dıgerlerı ıle temas etmeyecek..bır nevı hastalık olan kumes karantına da olmus olacak..250 300 er tavuk olacak her bırınde..zoo teknık bı abım var tarım ıl mudurlugunde..o bana kalabalık olur daha da kumes yap derse ona gore hareket edecegım..yonca ekecegım..kurt olayını da çözdüm..aşama aşama yaptıklarımı resımleyecegım..ısallah..bilgi paylastıkca guzeldır..her kumes e farklı yumurtacılar koyup en ıyı randıman veren cınsı de bu sekılde gorup o suruden devam edecegım daha sonra

köy yumurtası Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön