Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi köy yumurtası
safkan mı yapsam dıye dusunuyorum o yuzden..sürü devamlılıgı saglamak ıcın...hibritlerde sonrakı yavrular verımsız oluyormus dedıgınız gıbı
|
Safkan yapmak bence mantıklı fakat sizi çok uğraştıır çünkü civcivleri büyütmek çok zahmetli olur. Yumurtalama zamanına getirene kadar kayıplar çok olur, safkan damızlık edinmek için ödeyeceğiniz fiyatta fazla olur.
Bunun yerine 16-17 haftalık yumurtlamaya yaklaşmış tavuklardan almanız daha mantıklı, en fazla bir ay bakarsınız ve yumurtaları almaya başlarsınız. Sonbahar sonu gibi başlarsınız kesmeye, organik tauk olarak da onları satarsınız.
Şu an tavuk üretimi yapan çok firma var, onlarla anlaşma yaparsın elindeki tavukları sürekli yenilersin. Bu işi de rahatlıkla döndürebilirsin.
Arazinin tm çevresini tel örgülerle çevir ve arazini parçalara ayır. Bir bölmedeki otlar bitince diğer tarafa yönlenidirirsin. Bu arada tavukların yediği yerleri tekrar hazırlarsın.
Yanlız yapacağın çalışmaları resimlersen yapacak olanlarada yol gösterici olursun. ÇAlışmalarında başarılar dilerim.