View Single Post
Eski 15-04-2014, 22:10   #2979
lodos_
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 05-04-2010
Şehir: Ankara
Mesajlar: 186
Tavukların kapalı alanları ön plana çıkıyor güneş alan cereyan almayan iyi havalalan bir kapalı alan gerekli.
Ben yıllardır bu işi yapıyorum ticari yapmadım.
kapalı alan düşünüyorsanız kesinlikle saf ligorin veya diğer hibritler olmalı açık alanda ise kesinlikle köy tavuğu değimiz gurk yatan ırklardan edinin asla zarar etmezsiniz.
beş on tavuk besleyen yumurta verimini yazıyor ama yılın her mevsimi ve ayında aynı verimi almaları mümkün değil.
açık alanda
şubat başında başlarlar yaklaşık temmuz başına kadar verimli sayılabilir sıcaklıkların artışıyla birlikte verim düşer.
ağustos eylül ayları ara dinlenmelerle yumurtlamaya devam ederler
sonbaharda aralıklarla devam eder
kasım başında iyice düşer aralık ocak dinlenme dönemleridir.
yerli tavukların yem maliyeti çok düşüktür
zor şartlar fazla etkilemez
yerli tavuklarda yıllık verimi %50 olarak düşünün
ama en az üç yıl düşmeden devam eder.
hibritlerde ise ilk yıl %70 oranını rahat aşar ikinci yıl çok düşer.
uzun süre dinlenir
bazen kendisini toparlayamaz hiç verim alamazsınız.
Ben hemen her türü denedim.
yerli tavuklarımdan zarar etmedim.
en önemlisi sürekli yumurtlasalar bile kilo kaybetmezler her mevsim ete dönüştürebilirsiniz.
Eti harikadır tadına doyulmaz.
Dediğim gibi virüslere karşı dikkatli olunmalı geçen sene ihmalden 70 kadar genç tavuklarımı kaybettim.

lodos_ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön