View Single Post
Eski 13-04-2014, 23:07   #49
bebeto016
Ağaç Dostu
 
bebeto016's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-05-2011
Şehir: ELAZIĞ
Mesajlar: 273
tuzaklar dediğiniz gibi suan için çiçekte olan kirazlarımı kurtardı gibi.. tuzakları geç kurup böcekleri geç farketmem daha meyvesini dahi göremedigim erkenci, naşi ve geç olgunlaşan armut çeşitlerinden tatmama engel oldu. belki erken farketseydim armutlarıda kurtarabilirdim.

ilaç dediğiniz gibi tartışmalı kullanan arkadaşlarda ilacı kulanırken zararıda anlattılar. ilaçlamadan sonra bakla zınnılarının agaç diplerinde döküldügünü arılarında bunlardan etkilenmedigini söylemişlerdi. arıların ilaçlı agaca doğasında var, yaklaşmayacak biçimde bir özelliginden doğasından bahsetti. elbette belki ilaçla karşılaştıgında direk etki değilde daha sonra kovanlarda ve insanlara balın sunumunda dolaylı bir zarardan bahsedilebilir. şunuda ifade etmekte yarar var hayvansal gübrenin dışında yararlı dedigimiz koruma amaçlı her türlü ilaçta bence arıları ve diğer tozlayıcıları mutlaka tereddütsüz etkilemektedir.ve dolayısıyla bizede zarar vermektedir. bu nedenle masum dediğimiz diger ilaçlar dahi bu ilaç kadar bence zararlıdır.. bu yuzden eğer diğer ilaçlar suçluysa bu ilaçta suçlu, masumsa bu ilaçta masum bence.:-))

bunun yanında insan bu zararlılarla karşılaşınca ve çaresiz kalınca çözümü ilaçlamada arıyor maalesef. organik üretim yapabilmemiz için en güzeli hertürlü ilaç çözümünden uzak durmak gerekiyor..

bebeto016 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön