View Single Post
Eski 03-04-2014, 08:16   #1618
Seabert74
Ağaç Dostu
 
Seabert74's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-07-2013
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 461
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi laylolla Mesajı Göster
merhaba .forumdan okuduğum bilgilerle orkidemie biraz bakım yaptım.ama hala dogru yaptığım konusunda şüphelerım var .kökleri yumuşamıştı kestım .zarar görüp kırılan yaopraklarını da kestım gerıye kalan iki **** üç kökü olan,çok da sağlıklı olmayan yaprakları kaldı.resim de koydum ama kimse yorum yapmadı .işten çıkıp her gün biri yazmışmıdır diye bakıyorum ama yok.bana kim yardım edecek .
Sayın laylolla,
Keşke yaprakları kesmeseydiniz... Zaten yaprak kötü ise, ömrünü tamamladıgında düşüyor. Eğer mantari bir hastalık yoksa yaprak kesilmesi uygun değil..
Onun dışında saksının üzerinden görünen kadarı ile orkidenizin durumunu söylemek biraz zor. Saksı içeriğindeki köklerin durumu önemli. Saksının dışından içerideki köklerin yeşil oldugunu görebiliyor musunuz??
eger hiç kök görünmüyor ya da kökler kahverengileşmiş ise saksıdan çıkarıp bir kök durumuna bakın. Hatta o halini fotograflayın burada yardımcı olacak cok arkadaşımız var.
Önemli olan saksının içindeki köklerin saglıklı olması. Bir de saksı tamamen kurumadan sulamayın, orkideyi çürütmek, kurutmaktan daha kolay, sevgiler

Seabert74 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön