View Single Post
Eski 31-03-2014, 15:59   #1148
smnunal
Ağaç Dostu
 
smnunal's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-08-2011
Şehir: muğla
Mesajlar: 1,547
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi münevver48 Mesajı Göster
sayın smnumal,bende şakayık yetiştirmek istiyorum.şakayıklar kışı soğuk yazı serin ortamlardan hoşlandıklarını biliyorum.aynı ilde yaşamamıza rağmen ben şakayık yetiştirmeye korkuyorum.oturduğum kasaba yazın kavurucu sıcaklıkta hatta bazı bitkilerin yaprak uçları kavruluyor.nem oranı düşük.ben bu şartlarda acaba şakayık yetiştirebilirmiyim?sizin önerilerinizi dikate alıp ona göre değerlendirme yapmayı düşünüyorum.birde sizin şakayık ne zaman çiçekleniyor?erken çiçeklenen türleri sıcağa daha dayanıklı olduğunu duymuştum.

son olarakda bahçenizin güzelliğinden söz etmeden geçemiyeceğim.çiçeklerinizin hepsi birbirinden güzel ellerinize sağlık.üstelik bahçeniz küçük olmasına rağmen zengin bir çiçek yelpazesine sahipsiniz.saygılarımla
Sayın münevver48,

Şakayık bitkisini bende ilkez yetiştiriyorum. Bizim bölgemizde aşırı sıcak olsada şakayık bitkisinin yetişeceğine inanıyorum. Benim bahçemde serin bölgelere ait bitkilerde var her ne kadar yaz döneminde bazı sıkıntılar yaşasakta yetiştirmeye çalışıyoruz son olarak 7 kök kamelya fidanı diktik.

Bahçemiz için onore edici sözlerinizden dolayı teşekkür ederim. İnşallah sizlerde güzel bitkiler yetiştirirsiniz.

smnunal Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön