View Single Post
Eski 28-03-2014, 20:10   #73
M..T
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 16-03-2013
Şehir: izmir
Mesajlar: 30
Ecenaz benim kısıtlı deneyimimi aktarayım sana.
1: tohumları kurutmana gerek yok. Kivi için buzdolabında bekletin derler ama ben yapmamıştım onu. Limonun sivri kısmından üstteki zarı keserek daha çabuk köklendirebilirsin.
2: ben şöyle yapmıştım bu zamanlar torfu dondurma kabına doldurdum üstünü düzledim. Sonra tohumları limon elma yarımşar santim derine ve sivri kısmı aşağı bakacak şekilde üstten bastırarak diktim. Kivi tohumlarını ise toprağın üstüne serptim.
4: kivi tohumlarını zaten aslında dilim dilim olduğunu görmüşsündür bir tel süzgeçte kivi kısmını ezdim. Tohumlar kaldı onları da yıkadım ve bir peçete üzerine yayıp dışarı kurumaya buraktım. Kuruyunca üfeleyip tohumları aldım. Torfun üzerine serpmen yeterli , üstünü kapatma,belki biraz . Yani toprağın üstünde toprakla karışsın.

Bunlardan sonra fısfısla torf nemlenene kadar su sık. Sonra nemi kaybetmesin diye üstünü streçle. İyice bağla.hava almasın. Sonra oda sıcaklığında karanlık bir yere koy. 1haftada bir bak nemi gitmişse nemlendir. Falan...

M..T Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön