View Single Post
Eski 27-03-2014, 23:27   #82
Koraykaptan
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 08-03-2014
Şehir: Muğla
Mesajlar: 3
Sayın vetman öncelikle yapmayı düşündüğüm box dan bilgi vermek istiyorum

Boyutları Y: 3metre G:3metre U:6 metre
Malzemesi çam ağacı ( elimde ağaç oldugu için )
Kaplaması karkas araları cam yünü taban cam elyaf ve polyester uygulama
Kenar ve tavan duvarları macun astar üstüne epoksi boya ( marangoz ve boya işçiliğini kendim yapıcam )
Sizin konteynerin ölçülerini benimkine uyguladığımda
Yanlamasına 5 tepsi 54,5*5 =2,72 m
Uzunlamasına 14 sıra 39,5*14=5,53 m
Yukseklikte 7 kat tepsi aralıkları 0,37 cm
Toplamda 490 adet tepsi sığıcak
(****** sizin tepsi ölçülerini baz aldım )

Tecrübelerinize dayanarak cevaplamanızı rica edeceğim sorularım

1- küf mantar pas fiyat uygunluğu kriterlerine göre profilleri hangi malzemeden kullanmalıyım?
2- ev tipi klima kullanabilirmiyim ölcülerini verdiğim alana kaç btu luk bir klima yeterli gelir klimayı monte edeceğim yerin önemi varmı? Klimanın fanının üflediği doğrultudaki bitkilere bir zarar verirmi ( 20 dereceye ayarlayıp devamlı açık mı bırakılacak ?)
3- internette incelediğime göre tepsilerin genellikle altları kapalı ( dreyn haric) bunun bir önemi varmı tecrubelerinize istinaden tepsilerin yapısı hakkında fikirlerinizi rica ederim (okuduklarımdan edindiğim fikir tepsilerin temizlik sorunu)iskeleti eğimli yaparak tepsilerin içinde olası birekecek suyun tahliyesini kolaylaştırdıklarını duydum sizce mantıklımı?
4-aydınlatmada 20 w gün ışığı florasan ve led aydınlatma seceneklerinizi okudum bunlarla ilgili son görüşlerinizi ve aydınlatma sürelerini nasıl ayarlamam gerektiğini sormak isterim
5-sulamada sisleme yöntemini kullanıyorsunuz denemeleriniz sonucu en uygun sulama aralıklarında neye kanaat getirdiniz? Benim oturdugum bölgede sularda kireçlenme sıkıntısı var bunu nasıl minimize edebilirim? 500 lt kapasitede polüüretan su tankım hazırda var bu sistemi beslemeye kafi gelirmi ? Tanktan sisteme basmak için en uygun motor nedir?
6-ozon jeneratorünü kullanmaya başladınızmı bu sadece sulama sistemi içinmi yoksa hem sulama hem hava için kombinemi kullanılıyor?
7-kapı kısımlarına elimde cıkma bulunan camlı pimapenleri kullanmamın faydası olurmu ? Bulunduğum bölgenin iklimi sıcak olduğundan yazın ısıyı koruma konusunda dezavantaj mı olur?
Şimdilik aklıma gelenler bunlar )
Müsait olduğunuz bi ara cevaplarsanız cok sevinirim
İlerleyen zamanlarda sistemi faaliyete geçirip uygun birde bakıcı bulduktan sonra ( en zoru bu ) gebe düveler için kapınızı çalmayı planlıyorum
Saygılar

Koraykaptan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön