View Single Post
Eski 21-03-2014, 16:11   #18
anily
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 22-11-2012
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 223
Merhabalar,

Bir yıllık köklü bonsai deneyimim ile aranızdayım. Teknik olarak kimseyle aşık atmaya niyetim yok Sizlerin beni cesaretlendirmeleriniz sayesinde ilgim her geçen gün daha çok artmakta. Bu sebeple ben de doğru-yanlış da olsa görüşümü söylemek istiyorum.

Ağacı gerçekten çok beğendim.

Sonuçta bonsai olsun olmasın ağaç ağaçtır. Eminimki olumsuz görüş bildiren büyüklerim, arkadaşlarım dahil forum üyelerinin çoğu, bu ağacı doğada görse bir kaç defa dönüp bakar nasıl yamadori yaparım diye sayısız defa düşünür, bu ağaç kendi evinin bahçesinde ise çocuğu veya torunundan ayrı tutmaz sevgi ile bakar itina ile yetiştirir, ağacı karşısına alır "ya ağaç kardeş bu Water Pall sana naaaapmış, dremelle girmiş hele anlat bakalım der" içten içe konuşur, huzur buluruz,
dalına kuş kondurur,
oyuğundan tren yolu geçiririz...

Bence bunların en az birini düşünüyorsak ve agaca bonsai demiyorsak, haksızlık etmiş oluruz.

Ağacın bence en büyük şansızlığı internette sanal ortamda resimden görmemiz ve Water Pall için beklentilerin yüksek olmasıdır. Water Pall 'un elindeki malzemeyi hızlı ve olumlu değerlendirdiğini düşünüyorum. Ayrıca ticari kaygıdan dolayı değil kişileri eser üzerinde serbestce düşündürüp, tartışmalarını sağlayarak kendilerini daha çok geliştirmelerini düşünmüş, esere yorum yapanların iç dünyalarını nasıl yansıttığını görmek istemiş olabilir.

Örneğin ben, bu eseri sayesinde Water Pall yazmayı ve ünlü bir bonsaici olduğunu öğrendim bu bir reklam stratejiside olabilir. Belki tartışılmak hoşuna gidiyordur?

İlk fotodaki ağaç benim olsa üstteki dallanmayı azaltırdım enerjiyi alt dallara verirdim. Aşağı dalları sağa ve sola 5 cm genişletirdim.Süpürge tarzından çıkartarak çan eğrisi çizgisine yakın budama yapardım. Yaprakları gruplandırarak öbek öbek yapardım. Jini yukarı kadar çıkartmayıp mağara girişi gibi orta kısımda bırakırdım.

Saygılar & Sevgiler

anily Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön