View Single Post
Eski 21-03-2014, 07:34   #4
cnrtkt
Ağaç Dostu
 
cnrtkt's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-11-2013
Şehir: TOKAT
Mesajlar: 255
Acele etmeyin, araştırın.

Sayın ysnkizilay Allah kolaylık versin, hayırlı olsun.

Ben de bahçe kurma aşamasındayım.En az bir yıdır araştırıyorum, okuyorum , kurulu bahçeleri geziyorum, soruyorum, uyguluyorum. Bence hiç acele etmeyin.

# Toprak tahlilini yapmadan sakın adım atmayın derim. 1 metre aşağıda ne olduğu bilinmez. Buğday - ayçiçeği vs. gibi yıllık ekinlerle , ceviz gibi çok yıllık ağaçları aynı toprakta yetişecek diye kıyaslamayalım. Ben 50 yıllık elma dikili arazime 1,50 metre derinliğe kadar inip toprak numunesi aldım. 3 metreden de taban suyu kontrolu yaptım.

# Aşısız ağaçlarla meyvecilik yapılmaz, bence, aşısız cevizden evinizin ihtiyacını karşılarsınız, biraz da konu komşuya dağıtırsınız, ama bence aşısız cevizden harika gölgelik olur. (O nun da altında uyunmaz derler). Bu konuyu iyi araştırın derim.

# Bende dün aşısız fidan alıp kendim aşı yapacaktım. Aşısız ceviz fidanı fiyatı 2,5 - 3 TL. Hadi bunlar çöğür desek, biraz daha gelişmiş fidanların en babası 7 - 8 TL olur oncak. Ordaki fiyatlarda bir yanlışlık var bence. Pazar günü sordum tüplü chandler burda 15,00 TL. O da bi tane almak için verdiği fiyat.

# Çeşit konusunu da iyi araştırın. Pek bilgi sahibi değilim yöreye göre çeşit seçimi hakkında. Ama en iyi yöntem yörenizde kurulu bahçeler varsa mutlaka sahipleriyle görüşün. Yaşadığı sıkıntıları mutlaka öğrenin.

Çalışmalarınızda başarılar dilerim.
Kolay gelsin.

cnrtkt Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön