View Single Post
Eski 19-03-2014, 00:48   #2942
Yağmurcan
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 07-06-2008
Şehir: Ankara
Mesajlar: 128
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hilalll Mesajı Göster
Eklenti 476859
Bizde cüce cochin besliyorduk.Bakımları oldukça kolay ve eglenceliydi 1 tavuk 1 horoz hediye gelmişti ve sonrasinda defalarca kuluçka yattılar eşe dosta esnafa civcivler yumurtalar dağittik ileride tekrar kavusacagız yani.

Kuluçka makinası deneyiyimde oldu el yapımiydı oldukca başarılı sonuç almıştim bambaşka bir heyecan çıkım günlerinde yatak yorgan makinenin yanına kurulup nöbet tutardım bir partisinde makina sahibi için Dev brahma yumurtası ekledim çıktıklarında yanyana çok komik duruyorlar.

Yaşadiğımız tek olumsuzluk kuluçkada anne kayıpları oldu.Büyüklerimize sorunca olay çözüldü bazi tavuklar yumurtadan hiç kalkmazmış yemi, suyu çok yakına birakıp fazla rahatsız etmezdik bilemedik tuvalet ihtiyacını gideremediği için anaçlar ölmüş malesef aklınızda bulunsun aynı tavuk ilk seferinde sorun yaşamasada ikinci kuluçkada bu yaşandı ara ara çıkıp cıkmadiğina dikkat etmek lazım.

Fotoğraftakiler komşumuza verdiğimiz 3 civciv idi izne gittiğimizde bu haldelerdi şimdi çogalmışlar.
Sayın Hilall,
Yaşadığınız sorun bence, tavuğun tuvalet problemi ile ilgili değil, tavuğunuz kuluçka süresince bitlenmiş ve o yüzden ölmüştür. Bende 4 yıldır tavuk besliyorum, benim başıma gelmedi ama diğer komşularımda böyle bir sorun oldu oradan biliyorum. Kolay gelsin.

Yağmurcan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön