View Single Post
Eski 17-03-2014, 10:24   #18
kokett
Ağaç Dostu
 
kokett's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-05-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 207
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi yağmur Mesajı Göster
Sayın kokett'in koyduğu resmi görünce bir şey yazmak istedim.

Kalanchoe'lerin üzerine uğur böceklerinin yumurtladığını farkettim. Geçen sene de görmüştüm dün yine gördüm yumurtluyordu. Uğurböcekleri özellikle yaprak bitlerini yedikleri için faydalı canlılar biliyorsunuz. Ancak büyüyüp yetişkin olana kadar ki görünümleri nedeniyle bitkiniz böceklendi sanıp öldürebilirsiniz. Buna dikkat etmenizi rica ediyorum.

Sözün kısası resimdeki iri iri görünen sarı-kahve renk oluşumlar uğurböceğinin yumurtaları, diğer minik minik olanları bilemiyorum.

Sayın hazan..
Fotoğraf yüklerseniz, mantar mı yoksa unlu bit mi anlamış oluruz.
Sevgili yagmur,

Diğer kalanchoe başlığında bitkimin son halini paylaştım. Malesef kimse yüzüne bile bakmıyor zavallımın artık. Çok çirkin bir şey oldu.

Onlar yumurta mıydı bit miydi benim de kafam karıştı şimdi açıkçası siz böyle diyince ama artık yoklar çok pis yapış yapış bir şeydi. Ve devamlı tuhaf yapışkan bir sıvı akıyordu. Çok pisletiyordu ortalığı. Çare bulamadım ilaçladım fayda etmedi. Atmaya da kıyamadım. Çelik bile alamadım her yanını sarmıştı. Tüm kışı balkonda geçirdi.

Bir sürü işleme maruz kaldı 2 hafta kadar önce hiç böcek kalmadı. şimdi yeni saksısı ve yeni toprağıyla evimin en güneşli yerinde yapraklanmayı bekliyor.

kokett Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön