View Single Post
Eski 15-03-2014, 12:36   #41
TCM
Ağaç Dostu
 
TCM's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-01-2014
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,862
Toprak: Organik besin açısından orta düzeyde, drenajı çok iyi olan, kumlu topraklar en uygunudur. Çok su tutan killi topraklar haricinde her türlü toprağa uyum sağlayabilmektedir. Toprağın pH değeri 6.1-7.5 arası olmalıdır.
Işık:Güneş, az gölge. Direk güneş altında yetiştirilmesi en uygun olanıdır. Az gölge noktaları da tolore edebilmektedir.
Nem :İlk dikildiğinde bir kaç hafta boyunca düzenli ve sık sulanmalıdır. Bahçede yerine iyice alıştığı zaman kuraklığa dayanıklılığı iyi düzeydedir. Ancak saksıda dikili örnekler çabuk kururlar ve düzenli olarak sulanmalıdırlar.
Dayanıklılık :Soğuklara karşı çok fazla dayanıklı olmayan çalımız, kış aylarında ısının -4°ye kadar düşmesine dayanabilmektedir. Bölge 9-10.
Çoğaltma :Tepe çelikleri ve yarı-odunsu çeliklerle çoğaltılır. Yaz aylarında alınacak tepe çelikleri 5-7,5 cm. uzunluğunda olmalıdır. Bunlar hazırlandıktan sonra köklendirme toprağına dikilirler. Sıcak, aydınlık fakat direk güneş almayan bir noktada 3-7 haftada köklenirler ve gelişmeye başlarlar. Tek başlarına gelişecekleri saksılara alınarak yetiştirmeye devam edilirler. Kış aylarının fazla sert olmadığı bölgelerde sonbaharda istenilen noktalara dikilebilirler. Yarı odunsu çelikler yaz sonunda alınırlar. Bunlar da aynı şekilde hazırlanıp köklendirilirler.
Herhalde tohumdan olmuyor...

TCM Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön