View Single Post
Eski 12-03-2014, 09:49   #6
cnrtkt
Ağaç Dostu
 
cnrtkt's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-11-2013
Şehir: TOKAT
Mesajlar: 255
Neden Sabırlı Ceviz Bahçesi?

Sabırlı bahçe, çünkü; toprakla uğraşmak sabır ister, sabretmeyi öğretir.

Sabırlı bahçe, çünkü; fidanla uğraşmak ayrı sabır gerektir, hele hele bu fidan ceviz ise daha da fazla sabır ister.

Sabırlı bahçe, çünkü; fantazi boyutuna ulaşan hesaplar peşinde değilim.

5 yaşında 40 Kg. , 10 yaşında 100 Kg… kilosu on paradan 200 ağaç, biraz çarp, azıcık topla, böl, çıkar; eşittir ikiyüzbin para! Vaaay daha önceden neden uyanmamışım ben! İşin içine girmeyen bazı hızlı arkadaşlar şöyle diyor: 2 yıl sonra yan gel yat, su istemez, bakım istemez, gübre istemez ilgi istemez, bu gün dik senede bir geçerken uğrasan yeter. Yani azkaldı; hatta hasat etmeye bile gerek yok, çalışmaya bile gerek yok, ceviz öyle bir ağaçki nereye diksen orda olur, hatta dikmesen de meyme alırsın diyecekler. Güler misin ağlar mısın.

Sabırlı bahçe, çünkü; bahçemde tohumdan çöğür yetiştirmeyi ilerde aşı yapmayı düşünüyorum. Hem kök sistemleri hem de sürgünleri daha sağlıklı olacaktır. Fidan masrafını az tutup bütçeyi toprak kalitesini arttırmak için değerlendirmek istiyorum ve güvenilir fidancıların pek nadir bulunması da bir etken diyebilirim.

Sabırlı bahçe, çünkü; bahçem müşterek ve 10 dekardan az. Kredi, teşvik, hibe v.s. işleri için uygun değil. Tamamen kendi imkanlarımla oluşturmak durumundayım. Daha evvelden alışkınım, bu tür destek-teşvik prosedürleri için buradaki arkadaşlar kırk dereden su getirdikleri için ve attığımız taş ürküttüğümüz kurbağaya değmeyeceği için iyiki de 10 dekardan azmış arazim diyorum.

Buraya yazmak giderek daha da hoşuma gitmeye başladı.Benim için de, yaptığım işlemlerin arşivi , adeta bir günlük niteliğinde oluyor.
Güzel bir sayfa olacak inşallah.
Herkese selamlar.

cnrtkt Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön