View Single Post
Eski 08-03-2014, 22:29   #4
mavivesiyah
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 21-07-2011
Şehir: Artvin
Mesajlar: 17
Bu sitedeki tüm mesajları okuyorum. Hoşuma giden ve çıkardığım sonuçları sizlerle paylaşmak istedim. Acemi ve yeni öğrenmeye başlayan biri olarak acaba yanlışım mı var demeden sorularımı ve anladıklarımı sizlerle paylaşabiliyorum. Buna cahil cesareti de diyebilirsiniz. Fakat affınıza da sığınarak yaptığım bu acemilikler ! benim gibi konuya başlayanlara yol gösterebilir. Zira uzmanlar için önemsiz olabilecek bir ayrıntı acemileri sınıfta bırakabilir. İlerde de başarabilirsem bak bu adam bu durumda iken bu işi başarmış diyerek benim gibi hevesli ama acemilere örnek teşkil eder.

Durgun su sistemi ile başlayacağım. Benim denememde nemde olduğu için kapalı bir kap olacak.

Ekipman için ya yukarıda gösterdiğim ilandaki ürünü sipariş edeceğim **** evde kendim yapacağım. Bu ürünün avantajı pratikliği * Kapalı seçmem çimlendirme aşamasında da kullanmak isteğim ve nem oranının belli oranda kalması.


Tohumun çimlenme aşamasında farklı bir yöntem gerekebilir ? Bunları okuyarak araştıracağım.

Akvaryum balıklarında yeni doğmuş bir yavru ile yetişkin ve yaşlı balıkların farklı diyetleri vardır. Bitkide de benzer bir şey sanırım. Sayın Öztürk Kerim in un aşağıdaki aktarımını hemen not kitabıma geçiriyorum. Böyle benim için güzel notlar bulursam yine ekleyeceğim.

"İlk dikim 1.9,ikinci çiçekte 2.2,dördüncü çiçekte 2.4, 2.6 ,kasım,aralık ayında'da 2.8-3.0 EC şeklinde besledim.ph değerini hep 6.0'da sabit tuttum.ilk zamanlar suyu beş günde,bitkim büyüdükten sonra ve şimdi üç günde bir değiştiriyorum."

Sayın Envor

"Şimdi sıra kavanozumuzun içindeki suyun ve domatesin kökünün kesinlikle ışıkla temas etmesini engellemeliyiz,yoksa suyumuzda yosunlanmanın önüne geçemeyiz."

Sayın Kudret Tezel in
"Örneğin : 1,4 gr kimyasal malzemeyi 1 litre saf suda eritince EC değeri 2,0 mS/cm oluyor ise ayni tuzu musluk suyunda eritirsek ve kullandığımız suyun EC değeri 0,6 ise besin eriyiğimizin EC değeri 2,6 mS/cm olacaktır.EC değerini düşürmek için yani musluk suyu kullanarak ayni EC değerini( 2,0 mS/cm) yakalaya bilmek için ya 0,980 gr tuzu 1,0 litre suda eritmemiz lazım, **** 1,4 gr tuzu 1,428 litre suda eritmemiz lazım. Besin eriyiği tuzları karışık halde oldukları için birinci yol tercih edilmez ,su miktarı artırılarak tuzluluk düşürülür."


Düzenleyen mavivesiyah : 08-03-2014 saat 23:01
mavivesiyah Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön